Afstand 56km – Hoogtemeters 461 – Bestemming Tortosa (Spanje) – Overnachting wildkamperen midden op een berg met zicht op het verlichte Tortosa beneden

Ik had niet verwacht dat het gedeelte Valencia Barcelona nog zo mooi ging zijn. Maar we slagen erin ver genoeg van de kust te blijven zonder te hoog in de bergen te zitten en -echt waar- het is prachtig … ver van de zee is alles mooier. 

   

We passeren zoveel appelsienenbomen (met heerlijke appelsienen), olijfbomen, amandelbomen in bloesem, …

We aten aan een tof riviertje. En iedereen die we onderweg tegenkomen op de kleine baantjes zwaait vriendelijk naar ons, echt een mooie afsluiter voor Spanje.

   

De rit was eigenlijk ook vrij easy … tot de 2 laatste kilometers nadat we Tortosa uitreden. Steil bergop … pittige afsluiter. 

Maar het was het wel weer waard. Ver weg van de campings is eigenlijk ook alles beter, wildkamperen geeft altijd (nu ja … meestal) de mooiste verzichten en de meest idylische plekjes.
Vannacht staan we op een berg met zicht op Tortosa, dat schoon verlicht beneden ligt. We staan op een domein waar vroeger een groot bouwsel moet gestaan hebben, maar waar niet veel meer van overblijft buiten een grote ingangspoort naar een lap grond.

Liv heeft vanavond maar weer eens bewezen dat ze zeer stoer is. Ze was vlak voor het slapengaan nog eens gaan plassen en ze komt terug en zegt doodleuk  “Ze jagen hier waarschijnlijk op everzwijnen, ik kwam nen zwijnekop tegen bij het plassen”. Dan vroegen we haar om dit te tonen en Liv was dus ‘in den donker’ ‘kei ver’ gaan plassen en inderdaad … er lag een schedel van een zwijn in het bosje. En ons mademoiselle was er helemaal niet van onder de indruk.

Niet met de zwijnekop maar met een jammerlijke roadkill.