Afstand 50km – Hoogtemeters 427 – Bestemming Càlig (Spanje) – Overnachting wildkamperen op een olijfgaard

Wat een ongelooflijk toeval dat we vandaag op de camping dorpsgenoten tegenkwamen. Dorpsgenoten die we niet direct kenden, maar zoals in dorpen de gewoonte is, vind je na wat dieper graven altijd wel een link, hier was dat mijn mama. (Ps. Chris, al je dit leest, je hebt de groetjes van mijn mama)
Het grappige is ook dat de dorpsapothekeres nog tegen hen gezegd had dat ergens Elewijtenaars in Spanje fietsten, dat ze ons misschien zouden tegenkomen … en ziet nu! We hebben er inderdaad een heel leuke ontmoeting aan overgehouden. 

Onze route week wat af van de kust en dat is meestal tochwel mooier en toffer.

Het nadeel was wel dat we amper winkels tegenkwamen. En toen we er dan eentje vonden was het net 14u en begon de siësta. Gelukkig mochten we nog even binnen en deden we een winkelrace voor 2 dagen (morgen is het zondag, dus dan is er ook niets open). Enfin … met hulp van de kinderen is het min of meer gelukt, ik denk niet dat we al ooit zo snel gewinkeld hebben.

Eindelijk nog eens wildkamperen … de hele route leende zich daar precies toe. We lieten prachtige plekjes aan ons voorbij gaan want we willen terug naar 50 km/dag gaan want Italië roept … 

Uiteindelijk slapen we op een olijfboomgaard, een tof plekje maar zoals we veel merken wordt er weer gejaagd … we horen in de verte de knallen en ook op het veld zien we hulzen. We dachten dat het jachtseizoen ten einde was, maar blijkbaar toch niet. 

Vroeg in bed is niet altijd stom, de kinderen beluisterden nog enkele lecturamasprookjes … een typische winteractiviteit eigenlijk, en eigenlijk ook nog wel interessant … zo leren ze de klassiekers eens kennen. Vandaag was dat onder andere “De nieuwe kleren van de keizer”, ik had er nooit bij stilgestaan dat mijn kinderen dat sprookje niet kenden.