Afstand 64km – Hoogtemeters 527 – Bestemming Saint Symphorien le Valois (Normandie in Frankrijk) – Overnachting Camping  Etang des Haizes (aanrader)

Ik was bijna vergeten wat een zalig vakantieland Frankrijk weer was. Het werd een dagje waarbij we genoten van de zon (warm), de heerlijke baguettes (wat anders dan het sandwichbrood in Ierland en UK), de Franse kazen, …

We volgden een deel van de Eurovelo 4 route (die samenviel met Tour de Manche) en voornamelijk bestond uit verkeersvrije wegen en oude spoorwegen (voies vertes) … ook Frankrijk is een prachtig fietsland. En de fietsbarrieres zijn hier veel gemakkelijker dan in Engeland … we moeten er zelfs niet voor afstappen.

Tijdens ons middagmaal verschoten we wel zeer hard van deze Saint Bernard die gemeen naar ons gromde. Ik had schrik dat hij de muur ging overspringen … zeker omdat de kinderen het niet konden laten om hem uit te dagen.

Bewijs … de kinderen zijn tegenwoordug goede vrienden.

We kozen speciaal voor Liv een camping met zwembad (ze verjaart namelijk morgen en dan houden we een rustdag en wordt zij in de watten gelegd).

De camping bleek nog beter dan we hoopten. Schoon, groen, zalig zwembad en doordat de Fransen al terug met de school zijn begonnen ook zeer rustig. De kinderen hebben al wat Nederlandse vrienden gemaakt (dus zij zijn zeker content). In combinatie met het prachtige weer zijn we helemaal in vakantiestemming.