Eindelijk kwamen we aan met de ferry … uiteindelijk hebben we allemaal nog vrij goed geslapen. Vic en Liv lagen op de zetel en Bjeurn en ik hadden ons matje opgeblazen en ons op de grond gelegd. Vic zei achteraf zelfs dat hij precies in een bed geslapen had. 
Maar we sliepen wel weinig … niet slim om een plek te kiezen aan de bar en het podium. Nadat de karaoke eindelijk gedaan was begonnen de drinkebroeders  (die ik achteraf herkende als de truckers) steeds luider en luider te worden. Gelukkig zijn we goede slapers.

Onze vriend Thomas was ook moe … hij ging ’s nachts nog naar de cinema, die gratis was vanaf 1u ’s nachts (je bent een trekker of je bent het niet).
In Cherbourg aangekomen gingen we direct naar de camping, die eerder marginaal bleek (maar zo erg is dat niet als je weet dat je de volgende dag weer mag vertrekken). Het rechts rijden was wel even terug wennen. 

Veel deden we niet … een dutje, een winkel zoeken die zondag open is (wat een luxe was de UK en Ierland … daar waren winkels bijna 24/24 en 7/7 open), Cherbourg bezoeken, een speeltuin en schuilen voor de regen (dat  laatste was niet de afspraak .. awoe voor regen)

Nu is het 20u30 (19u30 Engelse tijd) en iedereen ligt al in bed. We zijn zo ontregeld door de ferry dat we waarschijnlijk geen last zullen hebben van het uurverschil.

En morgen begint het nieuwe hoofdstuk, dan fietsen we de camino naar Santiago de Compostella … dan zijn we pelgrims inclusief stempelboekje en geloofsbrief.