Tulprok
Op zoek naar een nieuw projectje werd ik instant verliefd op dit Tulprokje (Burda 09/2008, 2 bollen maar feitelijk vele gemakkelijker dan mijn kleedje dat ook 2 bollen was)

Voor ’t eerst zette ik een blinde rits in … poepsimpel en wel dankzij deze duidelijke filmpjes deel1 deel2 deel3 deel4 deel5
Ik zeg nu wel poepsimpel, maar ik was even vergeten dat ik in mijn eerste poging in de tandjes had gestikt en dat de rits dus niet meer toeging (mijn gesukkel komt allemaal terug)

Ik wou het eerst ook zo proper afwerken als prutsen doet, maar dan dacht ik … Och, alles met ne keer, ’t moet niet allemaal van den eerste keer perfect zijn … en dus pikte ik enkel het idee van de biais aan de tailleband (en zo heb ik ook voor de eerste keer met biaisband gewerkt, volgens dit filmpje dat ik ooit bij meisjesmama gezien heb.)

Ge moet ervoor zijn, voor een tulpenrokje, maar ik vind het geweldig, ik weet nu al dat ik hem super veel ga dragen. Voor de creatievelingen onder ons die los uit de hand werken zonder patronen over te tekenen, het rokdeel ziet er ongeveer zo uit (achterkant links en voorkant rechts, de stippellijn is de stofvouw)
Tulpenpatroon

Volgens Burda: De tulpvorm is een tijd lang van de catwalk verdwenen geweest. Thans treedt hij weer ik verschillende variaties ten tonele.

En uit dezelfde Burda, maak ik binnenkort weer een nieuwe rok. De stofjes zijn al geknipt, maar ik snap nog geen snars van de beschrijving en trouwens … ik moet nog eerst ‘zeer dringend’ werken aan mijne secret santa.