Onze sport- en cultuurcheques opgebruiken, dat stond ook op de todo-lijst van onze Tour d’Europe. Meestal betalen we met deze cheques ons Plankendaelabonnement, maar daar gaan we nu dus niet meer in investeren.

De kinderen vroegen echter al een tijdje om nog eens naar Technopolis te gaan, ze zijn er allebei al wel enkele keren geweest op schooluitstappen en verjaardagsfeestjes … maar nog steeds spreekt het enorm tot de verbeelding.

En zo verraste ik de kinderen tijdens hun pedagogische studiedag, op een dagje Technopolis, hoe educatief verantwoord.

Ons dagje uit was nen topper, we spendeerden er van 9u30 tot na 16u (en dan nog enkel omdat ik wou naar huis gaan, de kinderen hadden er gerust tot sluitingstijd kunnen doorbrengen). Maar al bij al kan ik zeggen dat het voor ons allemaal tof was, dat is het toffe aan grotere kinderen, je kan er activiteiten mee doen die je zelf ook leuk vindt.

Alleen jammer dat ik het de hele dag koud had, ik was gekleed op een dagje warm binnen, maar in het museum was het echt wel fris. Voor het middagmaal hadden we bokes mee (die we niet binnen mochten opeten) en hoewel er buiten bankjes stonden, at ik ze lekker warm in de auto op (alleen, want mijn kinders hebben het precies nooit koud)

Technopolis is voor mij echt wel een aanrader, ik kan maar 2 tips geven. Ten eerste, kleed je warm genoeg aan. Ten tweede, trek er een hele dag voor uit … want nu pas snap ik waarom mijn kinderen nog steeds zo graag naar Technopolis gaan, enkele uurtjes zijn niet genoeg, zelfs na een dag heb je niet alles gedaan en gezien.
“Mama, dit was de eerste keer dat ik genoeg tijd had om te doen wat ik wou”, zei Liv me nadien.

Een impressie in beelden

Je kan door middel van een elektronische armband, je beelden en resultaten thuis ook nog eens bekijken, zoals deze 360° foto.

sudoku

Sinds Vic deze puzzel (kleurensudoku) heeft opgelost is hij zot van de versie met cijfertjes, ik had geen idee dat kinderen uit het eerste leerjaar dat concept konden vatten, misschien onderschat ik ze soms.

spijkerbed

Het spijkerbed, Liv hare favoriet (al vond ik dat het toch wel wat pijn deed)

staafjes

beelden spreken voor zich
electronica

Onze Vic was niet van dit spel weg te slaan, die jongen moet maar electronica of ICT gaan studeren. Ik heb een beetje spijt dat ik dat ook niet gedaan heb. Tijdens ons technopolisbezoek merkte ik dat op vlak van interesses, dat ik net iets meer connectie heb met Vic dan met Liv.
statische elektriciteit

Alhoewel ook dit een toppertje blijft, dit is trouwens een foto om te bewaren, want binnen een tweetal weken, gaat ons Liv haar haar eraf … ook dat is een deel van de voorbereiding van onze Tour d’Europe.