Sjaal n°1

Aangezien ik lang niet meer gebreid had besloot ik maar te beginnen met iets gemakkelijks. En dit werd dus deze sjaal (met een beetje blink maar dat zie je niet op de foto) voor Liv.

Met priemen maat 12 (héél dik dus), drie draden samen en 12 gerstekorrelsteken per naald (ne rechtse gevolgd door nen averechtse).

Ik was in de bib wat boekjes gaan halen ‘breien voor dummies’ enzo, en ik moet zeggen dat mijn lagere school kennis snel terug kwam.

Nu is het tijd voor iets moeilijkers dus, en dat zal mijne sjaal worden. Ook nen blauwe maar zonder blinkertjes en met enkele draad. Over het ontwerp moet ik nog eens nadenken en mijn breiboeken eens doornemen. Ik denk dat ik voor kabels ga. Deze sjaal zal in elk geval niet op 2 avonden af zijn.

Breien en haken heeft toch verschillende voordelen tegenover naaien. Je kan het overal doen, ’t is gemakkelijker en ’t is de moeite om voor 10 minuutjes uw werkje boven te halen. Bij ’t naaien moet je er niet aan denken om alles uit te halen als je niet minimum 2 uur hebt.

Langs den andere kant zijn de mogelijkheden om te naaien legio en kan ik met breien of haken minder kanten uit. Ne gebreide sjaal, gehaakte stola zie ik wel graag, een pulleke voor Vic wil ik ook wel eens breien, maar dan … ???

Weet iemand trouwens waar ik een leuk patroontje voor een babytruitje kan vinden?