Afstand: 27,7 km

Hoogtemeters: 458 m

Overnachting: camping Bühlhof aan Titisee meer

Vandaag was weer een dag van haast onophoudelijk lichte en minder lichte regen. Ontbijten konden we nog buiten aan het stuwmeer, de regen was negeerbaar. De tent pakten we weer nat in.

De rit vandaag was zeer de moeite. De tweede grote klim stond op het programma maar deze was zo geleidelijk dat hij amper zwaar te noemen was (geen idee waarom ik zo een lelijk gezicht trok, ik hoop niet dat dit mijn vaste fietsgezicht is).

Onderweg kwamen we niemand anders tegen in het bos. Heerlijk.

Iets dat hier altijd terug komt zijn de jachtposten, meestal hoog in de lucht. De meesten in verbazend goede staat (beter als deze).

Eens boven werden we weer getrakteerd op een schoon panorama, waar we amper iets van zagen door de mist. Er was echter nog een tweede beloning … een zalige bergaf op goeie asfalt, met goed zicht en in een schone omgeving. Knallen (voor de jongens, iets minder snel knallen voor de meisjes).

Onderweg kwamen we 2 van deze helende voetbaden tegen. We bedachten ons dat het zaliger geweest was als het wat warmer was. Van Stien hoorde ik echter dat er toen geen water in stond. Blijkt dus gewoon het regenwater van de afgelopen dagen te zijn.

We kwamen ook een zoveelste grillplatz tegen. Dat is hier wel populair en interessant. Vuurkringen met een gril boven.

Uiteindelijk kochten we eten in de aldi en besloten we dit pas op de camping op te eten. Beginnersfout, want het was 14u toen we op de camping aankwamen, ik was helemaal choco en de klim naar de camping was de steilste van de dag. Kapot gaan.

Middagmaal nuttigden we in de tent. Ik vind tenten in de regen altijd iets zieligs hebben.

De kinderen hebben daar echter geen last van. Meer excuus om met hun electronica bezig te zijn. Bjeurn en ik besloten nog een wandeling te gaan maken, maar de kinderen kregen we met geen stokken mee. We besloten te aanvaarden en er dan maar van te genieten om eens onder ons te zijn.

Momenteel zijn we aan het Titisee meer, een zeer toeristische plek (met zijn eigen treintje en al). Al valt het wel op dat de camping bijlange niet vol is. Het is feitelijk nergens heel druk.

Wat wij missen aan de campings en in de regio, dat is een goeie bar. Toen we verleden jaar in Tsjechië waren werd er tot onze verbazing van ’s morgens vroeg al bier geschonken en dat ging door tot een kot in de nacht. Hier echter mag je blij zijn als je een pintje kan bemachtigen. Op de vorige camping was er een bar die on 18u30 al gesloten was. Op deze camping kan je drank kopen aan de receptie die tot 20u open is. Om dan onder een klein afdakje op te drinken. Soms voelen we ons toch een beetje marginaal als trekker.

Wat de camping wel heeft is een kookruimte binnen, waar je ook kan eten. Zo aten we eens niet in de tent voor de verandering maar in de kookruimte met een Nederlander. Deze jonge student ging een trektocht doen maar besefte na een dag dat hij met zijn 25kg te zwaar bepakt was, dus hij besloot maar om de camping als vaste uitvalsbasis voor trektochten te nemen.

Hij leerde ons ook wel volgend interessant weetje. In Duitsland mag je blijkbaar wildkamperen in een open hangmat of in een schuilhut. Zolang het maar niet onder je eigen dak is (dus een tent mag niet). Wij hopen dus nog eens de kans te krijgen om met ons 4 in zo een schuilhut te kunnen slapen.

Morgen wordt er nog een laatste dag regen voorspeld. Maar de reden dat we in Titisee zijn is het subtropisch zwembad hier, de regen zal ons daar dus niet deren.