• Om de één of andere reden wil Vic in de auto altijd het nieuws horen. Gelukkig kwam het nooit uit, want ik weet niet of ik het nieuws wel geschikt vind voor kinderoortjes. Maar op een bepaalde moment begon het radionieuws en zei ik met een bang hart “het nieuws is begonnen”. Bleek … de ontsnapping van de zebra’s in Vilvoorde … het nieuws van het moment. Oef!!!
  • Tijdens onze citytrip in Parijs is het advies van tripadvisor me tegen gevallen. Ofwel bestond het etablissement niet meer, ofwel was het niet de moeite.
   Maar de tip van mama van vijf stelde me niet teleur.
   We wandelden na onze marathon onze stijve spieren los naar la recyclerie.  En dat was qua etablissement het hoogtepunt. Wij hadden de chance dat we op een zonnige dag met terrasjesweer langskwamen. Den buiten was immers nog meer de moeite als den binnen. Een verborgen tuin langs een in onbruik geraakte spoorweg, met geitjes, tuintjes, zithoekjes, een wilgentunnel en meer groen dan je in Parijs gewend bent … en frisse pinten.

IMG_20150421_225146
IMG_20150421_225104

 • Onze vierkante tuin in eindelijk in gebruik. Jammer genoeg hebben we er een kippengaas moeten rond plaatsen om de kat er buiten te houden. Voordien prikte ik altijd satéstokjes in de grond om de kat af te schrikken, maar ik heb me er zelf iets teveel zeer aan gedaan om deze truk dit jaar nog te willen herhalen.
 • Over tuinen gesproken … ik ben gek van koriander, maar het is me nog nooit gelukt om een bruikbare plant te kunnen opkweken, dat schiet direct in bloei en de blaadjes zijn niet zoals de korianderplant die ik in de winkel koop. Zijn er tips?
 • Onze munt doet het echter wel goed … dat is toch leuk aan de lente … verse munttjee
 • Ik ben op zoek naar een simpele geslepen lange spiegel (zo ene waar je je hele outfit in kan bekijken). Tips waar ik deze kan vinden? Zo moeilijk kan dat toch niet zijn?
 • De ideale pasfrequentie bij het lopen is 180 passen per minuut. Misschien jammer dat ik dat weet, want toen ik te weten kwam dat de ideale trapfrequentie met de fiets tussen de 90 en 100 keer per minuut is heb ik ongelooflijk veel zitten tellen. Tot ik er zelf ambetant van werd
 • Ik bestelde vandaag bij collect&go 18kg appels, ipv 18 appels. Het voordeel is dat zo’n vergissing snel opvalt.
 • We hebben een discussie “mag je lasagne maken met bechamelsaus in zakjes?”. Ik begrijp degenen die voluit “neen” antwoorden perfect. Toch vind ik die zakjes zo’n gerief.
 • deze zondag ging ik zwemmen met de dochter. Zwemmen dat ligt gevoelig bij mij, want na jaren zwemles kan het kind nog niet zwemmen. Tot ik merkte dat ze zonder verpinken 6 lengtes schoolslag zwemt. Het is me een raadsel waarom ze in ’t zwembad altijd baksteenslag verkiest.
  Maar we hebben nen deal. Op zondag gaan we zwemmen, een half uur les en een half uur vrij spel. En als ze goed hun best gedaan hebben volgt er zelf nog een bezoekje aan de cafetaria.
 • Als mannen hun zwembroek vergeten kunnen ze in ’t zwembad een zwembroek komen. Ik weet toevallig hoe die zwembroeken eruit zien … en er is verdacht veel volk dat die zwembroek draagt.
 • Vic: “Mama … wat is mijn sterrenbeeld? ”
  Ik: “Een ram”
  Vic: “Wat is een ram?”
  Ik: “Het mannetje van een schaap”
  Vic: “Ah … een geit dus! “

Snippets zijn korte stukjes, snippers.
De Random Snippets zijn een verzameling van nutteloze weetjes en gedachtekronkels die ik nog even levend wil houden voordat ze samen met de rest verzinken in de vergeetput der vergankelijkheid.