Afstand 49km – Hoogtemeters 140 – Bestemming Torrox Costa (Spanje) – Overnachting camping El Pino

Het doet altijd wat vreemd aan als we na enkele dagen ‘binnen’ weer opnieuw beginnen fietsen en kamperen. Maar dat went altijd weer snel … ook op dagen als deze dat het met zijn 14°C een pak kouder is dan normaal. 

Blijkbaar hebben we geluk want we hebben ons laten vertellen dat in vele badsteden de sneeuw tot op het strand ligt, maar niet in de costa del sol. Wat meer in het binnenland, in Ronda (we hebben getwijfeld of we langs daar zouden fietsen) lag er 50cm sneeuw en waren er wegen afgesloten. Misschien toch goed dat we aan de kust gebleven zijn ondanks onze slechte relatie met de costa del sol.
Vele mensen die we zien zeggen ons dat het deze winter echt slecht weer is tegenover andere jaren, veel kouder en meer regen. Grappig, want wij hebben altijd het gevoel dat we chance hebben met het weer !!! 

Vandaag is er ook een artikel verschenen over onze reis in “Het Laatste Nieuws”. Een mooi artikel, maar met wat andere nuances dan wij zouden meegeven. We zitten niet ‘vast’ in Spanje wegens het slechte weer, we zitten net in Spanje omdat het hier mooi weer is. En inderdaad … de noordpoolcirkel doen we hoogstwaarschijnlijk niet aan, maar dat heeft niets te maken met het slechte weer en dat we achter zijn op planning, maar vooral omdat we ook de Baltische landen willen doen en dat je daar voor mei niet moet komen (want in april is de gemiddelde temperatuur daar nog maar 11 °C)

Onze planning is altijd flexibel geweest … afhankelijk van de goesting van het moment … en ze verandert bijna dagelijks

“It’s about the journey, not the destination!!! “