Het afgelopen weekend mag ik een testweekend noemen, zijn de Nederlandse natuurkampeerterreinen even tof als ze zeggen, is de daktent ook praktisch om alleen op te stellen en af te breken en kan ik 3 kinderen alleen de baas?
Kan ik 3 kinderen alleen de baas?
Tuurlijk dat, mijn kinderen zijn al vrij zelfstandig en Liv is dan ook nog eens van het zorgzame type, dus het kleutertje in ons midden werd goed vertroeteld en verpamperd en dat besefte hij maar al te goed. Hij liet zich maar al te graag overal naartoe dragen en hij had ook snel door dat eigenlijk hij de baas was … dat heb je met een petekindje … dat mag iets meer.
Zijn de Nederlandse natuurkampeerterreinen even tof als ze zeggen?
In Nederland hebben ze dus natuurkampeerterreinen, dit zijn rustige campings met veel ruimte in het groen. Je hebt verschillende soorten terreinen, zeer eenvoudig of met wat meer luxe. Vermits dit weekend speciaal voor mijn petekindje was koos ik voor wat meer luxe en selecteerde ik op natuurlijk zwemwater, vuurput en speeltuin en daarna koos ik voor de plaats die het minst ver rijden was, wel grappig want toen we effectief naar daar reden vroeg ik me af of ik wel degelijk iets in Nederland geboekt had, maar de laatste 500m reden we toch nog net Nederland binnen. Gelukkig … want ik had wel al aan mijn petekindje verteld dat we naar “Het Buitenland” gingen.
Uiteindelijk verbleven we op de Ottermeerhoeve, waarschijnlijk één van de duurdere terreinen, maar echt geweldig voor de kinderen. Om maar even te staven, trampolines, schuifaf, go-carts op het terrein die je gewoon mocht nemen, zwemvijver met kano’s en SUP’s die je zomaar mocht gebruiken en met deathride, touwenbrug en strandje, paarden, een groententuin met eetbare bloemen die je kon plukken om je eten wat op te frissen, ….. En het kwam gewoon ook super sympathiek over, lieve uitbaters, uitchecken op het uur dat wel zelf wilden, een uitnodiging om in de groententuin te komen kijken.
En hoe zat het met de daktent?
De daktent was de blikvanger op de camping, dat was wel duidelijk. Iedereen wist dat de alleenstaande moeder met haar 3 kinderen in de daktent verbleef. Iemand kwam me vragen wat de meerwaarde was van zo een daktent, maar om gewoon te gaan kamperen zoals we nu deden heeft dat voor mij feitelijk niet veel meerwaarde. De meerwaarde aan zo’n tent zit hem vooral als je op roadtrip gaat en onderweg wilt wildkamperen. Dat zullen we binnenkort ook eens kunnen testen.
Maar ik moet zeggen dat we 27 minuten nodig hadden om uit te stappen, ons allemaal in te smeren met zonnecreme, de tent op te zetten, mattekes op te blazen, slaapzakken uit te pakken en alles in te richten, dat valt uiteindelijk wel mee, bovenstaand filmke vat dit proces samen in 51 seconden.
Voor alle zekerheid nam ik ook een trapladdertje mee, want een daktent alleen opzetten dat is op zich geen probleem, maar ik kan zo net niet overal aan.
Ik heb deze keer de daktent trouwens ook eens kunnen testen vermits mijn petekind liever in de auto wou slapen en Liv perse bij hem wou slapen. De daktent is goedgekeurd als slaapplaats, ik heb heerlijk geslapen en werd zacht in slaap gewiegd door de wroeters in de auto.
Hieronder nog een sfeerfilmke, zonder muziek … dat laatste is een werkpuntje voor mijn volgende filmke
Het enige dat ik kan denken: ik wil ook een daktent! Heerlijk gewoon!
Maar ik wil toch nog altijd ook een campervan:-)
Ik zou denken dat het ook een pak minder koud is ? Vooral ’s nachts ?
Ik weet het niet, ik heb me al laten vertellen dat slapen in de auto veel kouder is dan in de tent. Ik vermoed dat slapen in een daktent ook wel minder koud is dan in een gewone tent omdat je niet direct op de grond ligt.
Natuurkampeerterreinen slaat op het ecologische aspect. Ze zijn niet per definitie goedkoper of minder luxueus. Logeren bij de Boswachter valt ook onder natuurkampeerterreinen, maar is veel soberder en goedkoper. Het is wel ‘basic’, maar ik denk dat jouw kinderen het geweldig zouden vinden. Er is meestal een boswachter die graag kinderen op sleeptouw neemt. Je hebt wel (maar in principe zou dat voor alle natuurkampeerterreinen moeten zijn) een lidkaart nodig. Er is niet noodzakelijk een receptie, soms gewoon aanmelden via een elektronische balie.
Die lidkaart hebben we, dus feitelijk moeten we dit jaar zeker nog eens een ander natuurkampeerterrein bezoeken :-). Onze kinderen hebben die luxe inderdaad niet nodig maar het is de afwisseling die plezant is vinden we altijd. Soms mag het eens meer zijn.
[…] jaar gingen we al eens naar een natuurkampeerterrein en dat was een enorm succes dus ik besloot nu hetzelfde te […]