Afstand 46km – Hoogtemeters 498 – Bestemming Las Terreras (Spanje) – Overnachting wildkamperen in een bosje

Ironisch genoeg was er niet veel licht vandaag op Maria Lichtmis … terwijl de zon hier normaal constant schijnt was het vandaag donker en bewolkt met zelfs regen.

Onderweg zagen we het oogsten van kolen, of sla … met de bus kwamen de seizoensarbeiders aan.

‘S middags besloten we te schuilen en een menu del dia te gaan eten. Jammer genoeg past het Spaanse ritme niet bij het onze, pas vanaf 13u30 was de dagmenu verkrijgbaar. Maar tapas konden we wel krijgen en we aten heerlijk … voor de prijs van -tot mijn grote verbazing- maar €25, het is duidelijk dat we in het binnenland beland zijn.

Wat we ook al gemerkt hebben, is dat dit een typisch zicht is. Serviettes, de suikerzakjes van de suiker, de verpakking van de koekjes worden gewoon op de grond gegooid voor de toog.

We hebben het trouwens ook al een paar keer gezien dat mensen hun papiertjes gewoon op straat gooien in plaats van in de vuilbak die even verder staat … zeer vreemd. 

Voorts zag de weg er voornamelijk zo uit (meestal wel bergop … maar we pauzeren natuurlijk enkel boven), ik had geen goede benen … blij dat we er eindelijk waren.

Naar jaarlijkse traditie bakten we weer pannenkoeken op Maria Lichtmis … alleen konden we vandaag niemand uitnodigen.

Raar maar waar, ik kreeg eindelijk eens een glad beslag … dat lukt me thuis met de KitchenAid nooit. En hoewel het bakken niet even vlot ging als thuis smaakte het geweldig … onze kinderen lusten blijkbaar graag gescheurde en halfdoorbakken pannenkoeken met een beetje teveel bakpoeder. Tof zo’n tevreden publiek.