Afstand 47km – Hoogtemeters 380 – Bestemming La Campana (Spanje) – Overnachting kamperen aan Bar La Campana

Dit is de hond die Liv wilt … tegen beter weten in was het de hele voormiddag gezaag, het eten zou ze met haar eigen zakgeld betalen. Wie zou stofzuigen, gaan wandelen in de regen, thuisblijven van de volgende congé …  dat is nog niet uitgeklaard.

De weersvoorspellingen zijn goed, dus de komende dagen wagen we ons in het binnenland. Drie dagen zal het constant bergop gaan om de vierde dag bergaf tot in Murcia te rollen op een via verde. We hopen dat het ’s nachts op het hoogste punt niet te koud zal zijn … maar we zijn ontzettend blij om uit het toerisme weg te zijn en van de kust te kunnen afwijken.

We reden door de grootste “ford” die ik ooit zag (een rivier die over de straat loopt), gelukkig stond deze droog.

En kwamen onderweg vooral landbouw tegen.

Vermits een wildkampeerplek zich niet vanzelf aanbood stopten we aan een bar bij een tankstation, en legden we in ons beste Spaans uit dat we een plek voor onze tent zochten. En dat werd dan achter de bar, een win-win situatie … lekker bier, goede koffie en een kampeerplek.

Alhoewel we aan een grotere baan zitten, zijn we wel blij. We zitten open (morgenvroeg zon) met zicht op de bergen, en we zien zwermen kleine vogeltjes passeren (die vogelzwermen zijn altijd indrukwekkend, en aan de kust zie je ze niet) en ook grotere roofvogels, die het op de kleintjes gemunt hebben.