Het zelfgemaakte kleedje dat ik nog eens moet bloggen

Ik zag het hier, en ik was meteen verkocht … De Macaron van Colette Patterns

Aangezien het patroon voor een grote C-cup gemaakt is, en ik deze (jammer genoeg) niet bezit, had ik de hulp nodig van de naaijuf bij het aanpassen van het patroon. Hoe ons Chris het uitlegt lijkt het dus echt super simpel.

1. Meet je borstomtrek, tailleomtrek en heupomtrek
2. Teken het patroon over met de borstomtrek die de jouwe het beste benaderd. (De reden hiervoor is dat het borstgedeelte het moeilijkst aan te passen is, dus dit moet je direct goed nemen … zelfs al vind je dat je boezem het enige aan je lijf is dat niet in proportie is)
3. Pas aan waar nodig op de taille en heupen … indien gewenst, wil ik dit wel eens verder uit de doeken doen

Maar soit, weer een kleedje bij in mijn kleerkast … een kleedje dat niet gemakkelijk strijkt, maar wel handige zakken heeft … en al voor een trouwfeest (mijn eerste lesbian wedding party) heeft gediend.

Indien ik zeeën van tijd had, zou er zeker nog eentje volgen… Maar nu moet ik nog verder verbouwen, centjes tellen, kinders entertainen, huishouden runnen, trainen voor de ‘dwars door Mechelen‘, een stokpaard maken voor mijn dochter die maandag geopereerd wordt, nog wat sociale verplichtingen nakomen en steen en been klagen dat het ‘veel te druk’ is :-) …Colette Macaron