Afstand 37km – Bestemming Chichester – Overnachting Camping Lake side Holiday Park

We vertrokken bij Jeroen en Jane met versgewassen kleren (we hebben wel al 2 weessokken) en na een volwaardig Engels ontbijt. Het was Jeroens en Jane’s bedoeling om ons wat lokale specialiteiten voor te schotelen en daar zijn ze met glans in geslaagd.

Nen dikke merci.

Deze dag deden we nog eens kalm aan, slechts 37km werden afgelegd (al telden de kilometers aan de kust wel dubbel door de stevige wind)… en omdat de kinderen zo flink zijn besloten we naar een camping met zwembad te rijden (zo vind je er hier niet veel) … op deze camping zouden we dan ook onze rustdag nemen.
Tijdens het fietsen hadden we al de eerste brokken … er is een sluiting afgescheurd van een ortliebfietszak en het bagagerek van de fiets is beschadigd door onze bob (het aanhangwagentje). Daar heb ik een hekel aan, als het materiaal begint te slijten … maar ik vermoed dat een jaar lang trekken wel zijn tol zal eisen van al ons materiaal. Anderzijds ben ik ook wel eens benieuwd naar “hoe kwalitatief” alles zal blijken te zijn.


In de namiddag gingen we zwemmen, aan de receptie hadden ze ons verteld dat het water 28°C was … dat klinkt alvast veel (mag ook wel want de buitentemperatuur is deze reis nog niet boven de 20°C uitgekomen) … maar ik vermoed dat zelfs een koud zwembad de kinderen niet zou tegenhouden om erin te springen.

Groot was de teleurstelling toen bleek dat het zwembad niet toegankelijk was wegens problemen met de chloor. Ijsjes-to-the-rescue dan maar.


Voorts is de camping wel ok …. er is een eettafel beschikbaar en een speeltuin dichtbij … dat is al heel belangrijk

’s avonds deden we onze eerste BBQ, als trekker kunnen we enorm genieten van het concept wegwerpBBQ (alhoewel het ecologisch natuurlijk niet helemaal correct is). 


En de kinderen leren ondertussen ook eens iets eten waar ze vroeger hun neus voor optrokken.

Na het avondeten zei Liv “Als je me zou vragen wanneer ik het beste ooit had gegeten, weet je wat ik dan zou zeggen? ….  bij Jeroen en Jane”

(En ik maar denken dat ze doelde op onze lekkere BBQ)