Afstand 32km – Hoogtemeters 335 – Bestemming Ås (Noorwegen) – Overnachting wildkamperen aan een shelterplek aan een meer


De vorige avond deed echt deugd, nog eens wat Elewijtse roddels horen (brave zenne, dat de Tervuursesteenweg nog steeds is afgesloten en dat de nieuwe spar een verbetering is …. de sappige verhalen horen we graag als we terug zijn) en nog eens een gesprek voeren in onze moedertaal met anderen. Alleen werd het nogal laat en viel het Belgische bier wat zwaar … wij drinken tegenwoordig 2,8% (als we al drinken).

Het vertrekken van de camping ging moeizaam en net toen we op het punt stonden om te vertrekken (typisch, net dan leer je de mensen kennen) geraakten we nog in gesprek met Jan, ligfietser, fietstrekker, vogelaar, Ijslandkenner en streekgenoot. Grappige annekdote, Jan en Bart blijken al 17 jaar lang hetzelfde traject naar het werk in Leuven te fietsen en ze beweren elkaar nooit te zijn tegengekomen.


   


   


    

Op de fiets bleek dat niemand zin had om er vandaag een sportieve dag van te maken. We stopten al snel op een shelterplek waar we musiceerden (als we dat zo mogen noemen), probeerden te vissen met een haakje en dobber die we vonden, waar ik al mijn verslagen schreef die ik de vorige dagen had nagelaten te maken en waar we gewoon wat aan het water lummelden. De boog moet niet altijd gespannen staan (al heb ik de indruk dat we dat tegenwoordig veel zeggen).


De afgelopen dagen beslisten we trouwens om toch via Zweden zuidwaarts te gaan, en niet via Noorwegen. Noorwegen staat sowieso hoog op de bucketlist om te gaan rondtrekken, maar waarschijnlijk niet met de fiets.