Het was een leuke dag Oslo, met zelfs betrekkelijk goed weer.


  

       

We besloten alles uit onze 24uren vervoerspas te halen, metro, bus, tram en zelfs een boottocht langs de eilanden aan Oslo.

     

       

   


    

Het Vigelandpark bleek ons allemaal te kunnen bekoren, dit is een park met allemaal beeldhouwwerken van de kunstenaar Vigeland. Thema is de levensloop en het leuke is dat er veel humor inzit en dat het toegelaten is om op de beelden te kruipen, waardoor de gebeeldhoude mensenmassa en de bezoekersmassa zich vermengen. Aanrader dit park, er is zelfs ook een toffe speeltuin, de rokende clown die ballonnen plooit, ze in de kinderen hun handen stopt en dan de ouders om geld vraagt moet je er wel bijnemen.

      

     

Nobelprijs vrede wordt trouwens hier uitgereikt (de rest in Stockholm)

 

Toen we terug op de camping aankwamen vond Liv een papiertje aan onze tent ..  “Jeuj, jeuj, jeuj” riep ze. Het bleek een mysterieuze uitnodiging voor een hapje en een drankje ’s avonds. Ondertekend met B&C. Bloglezers, Belgen die toevallig op de camping waren en wat meer over onze toch wilden vernemen (maar hoe zouden deze onze achternaam dan weten), familie of vrienden?

Uiteindelijk, na veel gespeculeer, ontmaskerden we de afzenders nog voor ze terug aankwamen op de camping. Bart, een fietsvriend van Bjeurn en zijn vrouw Christine, die met de camper een rondreis door Noorwegen deden en op dezelfde moment als wij in Oslo belandden.

   

Het werd dus echt een plezante avond, met lekker eten, tof gezelschap, Belgisch bier (niet het beste, maar Orval komt wel in de buurt). Het is ook tof om nog eens iets van onze heimat te vernemen. 

Nen dikke merci voor de verrassing maatjes !!!