70km met 1400 hoogtemeters stonden er vandaag op de planning. Toch als we terug aan onze auto wilden komen. En dat wou ik absoluut, want nog een extra fietsdag zag ik niet zitten.

Het was weer een regendag en ons traject was weer heel modderig. Ook begon het parcours al meteen met een klim die volgens mij enkel maar door een kleine elite van mountainbikeland berijdbaar is.

Toch was de moraal goed. De route was mooi en vooral de bossen van Saint Hubert hebben indruk op ons gemaakt. Ze deden wat mysterieus aan. Verlaten, maar vol asfaltwegen die duidelijk hun beste tijd gehad hebben. Ook wel weer veel schade door de overstromingen. Op een bepaald moment was de helft van de straat weg, naar ons vermoeden omdat de riolering ontploft was.

Heel content om onze auto, na 6 dagen, terug te zien ook. Ook al omdat hij er nog stond en dat alle ramen nog ongehavend waren.

In de auto zaten ook allemaal zalige dingen. Droge sokken, vers ondergoed, droge schoenen, een lekker warme wollen trui, een handdoek die geen zeemvel is, en die groter is dan een zakdoek.

Met de zetelverwarming aan reden we naar de dichtstbijzijnde kamping. Want nog een onderdeel van onze trip was een nacht samen in de daktent. Nog nooit gebeurd want de daktent is gegeerd bij de kinders.

Morgen staat er nog een dauwtrip op het programma, wij willen nog zwijnen zien, en als het kan ook nog graag een hert.

Voor de tweede keer vandaag aten we op restaurant. De kinderen zouden deze trip nooit willen mee gedaan hebben, maar dit zou hen wel jaloers maken.

Een afsluitende post over de Ardennes Arbalète volgt nog. Ik wil wel nog 1 ding uitklaren, want ik weet niet hoe mijn verslagen overkomen. Ik kon soms wel nog een rant afsteken, maar ik ben wel blijven de humor ervan inzien. De sfeer tussen Bjeurn en mij was heel goed, en ik heb niet de hele tijd geklaagd. Mountainbike is misschien niet helemaal mijn ding, maar de condities (regen, modder, overstromingen, …) hebben het er ook niet gemakkelijker op gemaakt. En ik heb van alles wat erbij kwam kijken genoten, de horecabezoekjes, zwijnen in het midden van de nacht aan onze tent, samen stinken, ….

Statistieken: La Roche En Ardennes tot Ambly. 69km en 1434 hoogtemeters. Overnachting in de daktent op een kamping in Nassogne.