Lopen en hopelijk thuis voor het donker

Ik kan weer een héél deel afstrepen, en dat mag ook wel, ik ben namelijk mijn volgende 20 uitdagingen al aan het oplijsten. Nu mijn projectje wat navolging heeft gekregen, doe ik bij anderen ook weer leuke inspiratie voor wat uitdagingen op.

Deze mocht ik schrappen

Loop een keer door de regen
Door de regen lopen vind ik eigenlijk helemaal niet erg, tenzij het super koud en winderig is. Maar feitelijk is bijna alle weer loopweer (tenzij alles boven 25°C) en dat maakt lopen een hele gemakkelijke sport.

Loop eens bij wijze van transport
Overlaatst bezorgde ik iemand een bus anti-roosshampoo al lopend, oftewel … doe eens al lopend een goed doel.

Improviseer en sla wat weggetjes in die je niet kent (en zorg dat je tijd hebt)
Eigenlijk had ik niet echt veel tijd. Het was al na 16u toen ik vertrok, ik liep in de velden en het duister valt dus al tegen 16u40 dezer dagen. (zie maar de foto)
Anders was ik wat verder op verkenning gegaan, in het najaar lopen heeft dus ook zijn nadelen. In elk geval, het was leuk, ik heb weer nieuwe weggentjes verkend (en ging eens een andere richting uit dan normaal -> kom je eigen dorp eens uit), ik ben ook wel enkele keren moeten terugkeren omdat ik in een doodlopend weggetje was beland. De tocht was dus met wisselend succes

Neem geen muziek mee
Deze uitdaging steek ik er volgende keer meer in, zonder muziek gaan lopen vind ik een kwelling. ’t is te zeggen, eigenlijk valt dat allemaal nog wel mee, overlaatst liep ik zelfs 10km zonder muziek, maar ik zou nooit uit vrije wil zonder muziek vertrekken.
Vandaag had ik gewoon geen tijd om mijn iPod shuffle te zoeken, zo gehaast om op tijd bij mijn heidejoggers te zijn dat ik merkte dat ik meer dan 2km op minder dan 10min had afgelegd. Ferm (misschien ligt het toch aan de muziek, want Bjeurn zegt me altijd dat de muziek op mijn iPod echt wel GEEN loopmuziek is)

Voila… nog 3 te gaan. Op de vrieskou moet ik waarschijnlijk niet zolang meer wachten, nu nog het boek lezen en me ergens laten droppen. Indien jullie tips hebben voor een goed loopboek (of een boek waar lopen veel in voorkomt) … geef maar door in de commentaren

De 20 uitdagingen op een rij !!!

 1. Laat je eens ergens droppen (en loop naar huis)
 2. Loop eens bij wijze van transport (in plaats van de auto of de fiets te nemen)
 3. Doe het eens elders (op vakantie, op trip, alleszins op verplaatsing en niet thuis)
 4. Jog eens met een andere partner
 5. Ga alleen lopen
 6. Ren met een groep
 7. Doe iets nuttigs onderweg (een brief posten, …. )
 8. Duik in de kaarten (al dan niet digitaal) en bereid een nieuwe route voor
 9. Improviseer en sla wat weggetjes in die je niet kent (en zorg dat je tijd hebt)
 10. Ga lopen om je slecht humeur te verjagen
 11. Neem geen muziek mee
 12. Probeer een sessie interval
 13. Ga ook eens als het vriest
 14. Loop een keer door de regen
 15. Neem deel aan een loopwedstrijd
 16. Vertrek als je helemaal geen goesting hebt (en voel het verschil als je terugkomt)
 17. Lees een boek over lopen
 18. Sta vroeger op om te gaan lopen
 19. Beloon jezelf met een loopkado (zoals in nieuwe schoenen / sporttracker / loopkleding / …. )
 20. Train binnen op de loopband