Op onze steenweg wordt gewerkt. Wat 2 rijstroken waren, is herleid tot één rijstrook en één richting. In principe heb je dus ongeveer evenveel plek om te rijden dan weleer.

Echter, nu is er een snelheidsbeperking van 30km/u, waar we vroeger 70 mochten. Logisch dat er trager moet gereden worden, doch 30km/u is soms wel héél traag,  vooral als er niemand aan het werk is (voetgangers zijn er zoiezo al vrij weinig en als ze er zijn, dan zie je ze ook aankomen)

Maar goed, waar ik het nu moeilijk mee heb … waarom staan ze daar met een patrouille van 10 man te flitsen, op een vrijdag 21u, terwijl de werken al lang stilliggen, dus het gevaar voor wegenwerkers er niet meer is?

Dat zijn toch gewoon pesterijen, of gemakkelijk verdiend geld. Elke chauffeur past toch bewust of onbewust zijn snelheid aan, aan het werkelijk gevaar.

Ik heb de flitser bijna bij elke auto zien afgaan en bij meerdere wagens, volgde een zwaantje om direct het rijbewijs in beslag te nemen.

Even ter verduidelijking, ik werd niet geflitst, want het was tijdens ’t joggen, maar ik passeerde de baan enkele uren voordien, en ik ben er niet zeker van of ik er zonder boete zou zijn vanaf gekomen. Maar ik ben er wel van overtuigd dat ik op elk moment de veiligheid in acht nam.

Leuk detail, ineens merkte ik dat alle auto’s zich wel aan de verkeersregels hielden. Niet moeilijk om tot de conclusie te komen dat iemand ze waarschuwde. En inderdaad, een kilometer verder stond een groep jongeren teken te doen naar de aanrijdende automobilisten. Ik heb ze gewaarschuwd dat ze moesten zorgen dat ze zelf geen boete kregen, maar ik denk niet dat ze onder de indruk waren. Ik vraag me feitelijk af, of dat strafbaar is … volgens mij wel.