ekiden rokjerik ceulemansatomium

Woensdag vroegen de medeconsultants uit mijn preVICtijd of ik wou inspringen bij hun groepje in de Acerta Brussels Ekiden (voor de leken … een aflossingsmarathon met 6 personen waarbij respectievelijk 5, 10, 5, 10, 5, 7en een klets km gelopen wordt).

Hoewel ik duidelijk tweede keuze was (achteraf bleek zelfs derde keuze) liet ik het niet aan mijn hart komen. Met ‘De Leuke Bende’ (ooit moet ik toch eens een stukje schrijven over het ontstaan van de leuke bende … maar niet nu) hebben we immers 4 jaar op rij deelgenomen en dit jaar was ’t eerste dat ik met pijn in het hart zou moeten missen (dus eigenlijk waren mijn medeconsultant ook tweede keuze … AHAA)

‘Ik loop wel traag en misschien neem ik een kind mee, maar ik wil wel graag meedoen’, deelde ik mee. En zo geschiedde.

Toen ik in het koning Boudewijnstadium aankwam -zonder kind-  klonk het wel wat anders ‘We moeten voor de interne ploeg van het bedrijf eindigen!’.
‘Ik lig wel al bijna 2 maand uit’  bracht ik op en ik had nog wat smoezen bedacht maar gelukkig waren ze zo overtuigd van hun eigen kunnen dat ik alles zelfs mocht stappen.

En inderdaad, ’t ging snel. De eerste 15km werd afgelegd op 1u10… en als derde loper startte ik dus bij de snelle hoop. Ik liet het niet aan mijn hart komen en begon er rustig op ’t gemakske aan en liep gezapig verder. Misschien iets te gezapig want op ’t einde kon er zelfs nog een sprintje af … en uiteindelijk kwam ik op een dikke 29min binnen. Helemaal niet slecht, zeker niet als je het heuvelachtige parcours in rekening brengt. Ik zie wel juist in mijn archief dat ik het ooit op 25min gelopen heb, maar dat was in mijn topperiode.

We eindigden uiteindelijk met een tijd van 3:24:47 en haalden zo de 157e plek van de 595 (ik vermeld het er maar bij zodat ik deze keer niet meer onder mijn voeten krijg dat ik een slechte sportverslaggeefster ben). En ja … we zijn geëindigd voor de interne bedrijfsploeg.

Nog enkele randbemerkingen

  • ik was niet de enige die met een rokje liep (zie foto’s)
  • ’t was leuk om de collega’s nog eens te zien (leuk dat jullie aan mij dachten)
  • ’t is ongelooflijk hoe mager en afgetraind die lopers zoals Rik Ceulemans zijn … ik vraag me af wat hun BMI is
  • Ik ben een beetje fan van Rik Ceulemans
  • het parkeren aan het stadium wordt steeds moeilijker, toen ik vroeg aan een politieman waar ik me het best kon zetten zei hij ‘alles staat vol, je vindt niets meer’ … niet erg schoon van hem, zo’n antwoord … maar, wie zoekt die vindt
  • de Ekiden blijft één van de leukste wedstrijden, volgend jaar weer paraat