Ineens alles

2017-10-24T22:39:17+00:00augustus 13th, 2012|Categories: Uncategorized|Tags: , , |10 Comments

Stumperd #amandelen #poliepen #buisjes

Buisjes erin … omdat hij amper hoorde
Poliepen eruit … omdat ze dan toch bezig waren
Amandelen eruit … omdat hij gezegend was met gigantische exemplaren die hem het ademhalen moeilijk maakten

Deze keer ging de papa mee naar het ziekenhuis, omdat ik een klein trauma heb opgelopen bij het ontwaken van Liv uit haar narcose. Maar papa’s van tegenwoordig zijn niet meer die van weleer, en die kunnen dat even goed.

Ik zat dus héél de dag nagelbijtend op ’t werk met mijn telefoon binnen handbereik (zelfs in de meeting met de tiran).

Maar onze Vic was blijkbaar héél flink. Hij keek ook wel uit naar de operatie, want we hadden op voorhand nogal veel verteld over de operatie en het kadotje dat hij zou krijgen (allé, dat heeft Liv hem verklapt “Vic, jij krijgt voor je operatie een kado met dinosaurussen, maar de rest verklap ik niet wat dat is een verrassing” … dat er geen rest was, en dat ze bijgevolg alles al had verklapt dat had ze blijkbaar niet door … ’t kind kan al evengoed verrassingen stilhouden als haar moeder) en de ijsjes die hij achteraf zou mogen eten.
In het boekje van de kliniek lazen we wel dat we moesten vertellen tegen onze kleuter dat “een toverdokter hem in een toverslaap zou brengen”, maar zo’n gezever krijgt ik als nuchtere mama niet over mijn lippen.
Waar we Vic niet op voorbereid hadden (en wat het grootste drama scheen te zijn) was dat hij een kleedje moest dragen. Vic (die nogal kieskeurig is op vlak van kledij … ik had dus nooit gedacht dat jongens daar moeilijker konden in zijn dan meisjes) was het daar dus niet mee eens.

De zus was ook ontzettend lief voor de broer, omdat Vic een groot kado kreeg (en ik schrik had dat ze wat jaloers zou zijn op Vic zijn aandacht) had ik voor haar ook iets kleins van playmobile gekocht met een dierenarts en een hond (waar ze bijgevolg zeer blij mee was, want de hondenfase is nog steeds niet gedaan) en toen Vic vertrok tilde ze hem op en zei “jij krijgt dit om mee te spelen in het ziekenhuis” *smelt*

Tijdens de operatie kreeg hij een lelijk roos knuffeltje, waar hij nu enorm aan gehecht is (dat ga ik waarschijnlijk nooit uit mijn huis kunnen laten verdwijnen … want elke poetsbeurt verdwijnt hier wel wat speelgoed/brol) 

Vic is héél goed uit de narcose ontwaakt … zoals in de boekjes, en was achteraf blijkbaar ook zeer flink. Wel zei hij blijkbaar met een raar stemmetje (want je krijgt tijdelijk een vreemd alienstemmetje na het verwijderen van de poliepen) “ik heb pijn in mijn keel” *zielig*

Thuis aangekomen was hij -gezien de omstandigheden- zeer flink. Met de tut in de mond (content dat hij dat nog heeft) en het speelgoed bij de hand.
Van de dokter mocht hij vandaag niet meer eten, maar een verpleegster fluisterde Bjeurn daarna toe “da’s een strenge, ge moet daar niet naar luisteren, geeft diene vanavond maar ijs of yoghurt hoor”.

Bij ’t eten maakten we echter een beginnersfout … we vergaten de pijnstillers toe te dienen voor het eten … met als gevolg dat het ijs super veel zeer deed in zijn keel. Een brokje ellende, dat niet wist waar kruipen van de ambetantigheid en zei “Pijn, ik moet naar de dokter” *nog zieliger* (en ook een beetje vreemd dat hij nog vertrouwen heeft in de dokters)

En vanavond wou onze man natuurlijk weer niet slapen (maar dat is feitelijk bijna elke nacht zo) en toen ik terug kwam van mijn looptocht zat hij te glunderen met de papa in de zetel.

Ik had hier héél veel schrik van, maar ’t komt allemaal wel in orde. Bedankt aan de supporters en bezorgde vrienden en familie.

10 Comments

 1. jessie 14 augustus, 2012 at 17:12 - Reply

  amai zeg, da’s een hele brok! En zo flink dat hij geweest is! Daar mag je trots op zijn hoor :-)
  Spoedig herstel!

 2. Ineke 14 augustus, 2012 at 17:52 - Reply

  Wat ne flinke.
  Ben nu wel bebieuwd wie de tiran is :-)

 3. Ineke 14 augustus, 2012 at 17:52 - Reply

  benieuwd dus

 4. Ploetermoeder 14 augustus, 2012 at 20:41 - Reply

  arm schaap, zijn pijnstillers vergeten :)
  verwen da bazeke maar goe met lekker ijs !!!
  sterkte

 5. Lies 14 augustus, 2012 at 22:58 - Reply

  ohh, een roos vriendje voor petunia en Glatiolus! Zaaalig! Voor de rest: arm dutske, al n chance dat ie met papa wat langer op mag blijven en ijsjes krijgt! Veel beterschap!

 6. Annelyse 15 augustus, 2012 at 11:43 - Reply

  En raar maar waar … het verplicht eten van ijsjes is aanlokkelijk maar op de 2e dag was ’t al huilen omdat hij gewoon mee wou eten met ons.
  De ijsjes en de yoghurt komen echt al zijn oren uit. Stumperd

 7. Annelyse 15 augustus, 2012 at 12:29 - Reply

  @Ineke: ik zal het eens in uw oor komen fluisteren als je terug bent

 8. marjan 16 augustus, 2012 at 10:35 - Reply

  De stumperd… Is hij al aan de beterhand?

 9. Annelyse 16 augustus, 2012 at 12:03 - Reply

  @Marjan: ja zenne, gisteren gewoon mee spagetti gegeten en brood zonder korsten.
  Alleen zullen we hem na deze week moeten heropvoeden. Hij slaapt niet meer in zijn eigen bed (vandaag sliep ik daarin), hij loopt in den dag met zijn tut rond en hij is soms stout tegen Liv (die dan weer super lief is tegen hem, want Vicje is wel geopereerd hé)

  Maar ’t is eigenlijk veel beter meegevallen dan verwacht (ik had al doemscenario’s)

 10. Vic is VIER !!! | Annelyse 2 april, 2013 at 22:16 - Reply

  […] kort hoort onze Vic weer perfect, en gaat zijn spreken er beduidend op vooruit en de frustraties die zich uiten in bijten, krabben […]

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.