… en die titel mag je letterlijk en figuurlijk nemen.

In Poitiers mochten we 2 nachten bij Céline, Yannick, zoontje Félice, kat Ficus en huisgezel Quentin blijven. Het leuke aan Warm Showers  (een soort van Couchsurfing maar dan enkel voor fietsers) is dat je bij de locals terecht kan, en zo ook een inkijk krijgt in hun leven en natuurlijk ook de beste tips in de regio. En de passie voor de fietsreizen heb je alvast gemeen.

Céline en Yannick hebben een héél inspirerende manier van leven … ze leven zeer bewust en duurzaam. Zo zijn ze vegetariërs en heel hard met voeding bezig, hebben ze een droogtoilet en recuperen ze het afwaswater van 1 spoelbak om de planten mee water te geven  (het heeft hier trouwens al 2 maand niet meer geregend).

En de sfeer in hun huis is zeer gemoedelijk, we voelden ons alvast direct thuis in hun leuke woning en in de tuin (want het is 33 °C)

Op de rustdag sliepen we (= iedereen buiten Liv) tot 9u30 !!!! En dat hadden we nodig, mijn kuiten doen nog steeds behoorlijk pijn, precies of mijn kuitspieren met 5 cm zijn ingekort … vreemd.

Poitiers is een tof stadje, niet te groot zodat je met 1 dag eigenlijk toekomt om het te bezichtigen. 


Net zoals in Nantes zijn er wandelingen gemarkeerd op de straten … altijd tof vind ik.


Veel kerken en Cathedralen, een mooi park met fontein (belangrijk bij zo’n temperaturen) en een mooie binnenstad. We wilden gaan eten bij de favoriete restaurants van Yannick “La Bonne Quille” of “Jasmin Citronelle” maar ze waren beide gesloten op maandag. Als we nog terugkomen hebben we dat nog tegoed (alhoewel het eten en terras van de Magenta ook een hit was).

Yannick en Céline hadden ook een gastenboek, waar we de kinderen ook lieten in tekenen. En dat is ook voor ons een mooie herinnering.