Verleden week heb ik moeten passen, maar vandaag was ik er weer bij. (De voorlaatste les voor dit jaar al)

Vandaag hebben we twee leuke dingen gedaan.

1.Kuler Adobe

Volgende foto lijkt niets speciaals maar de kleuren van de kader zijn via de site kuler.adobe.com gekozen. Hierin laadt je de foto en zo kiest de site een set kleuren die bij de foto passen. Deze kleuren kan je dan importeren in photoshop (Window -> extension -> Kuler). Dit kan héél handig zijn om de kleuren van kaders te kiezen, of van tekst die je bij de foto wil voegen.

Ook kan je via deze site kleurensets downloaden en importeren in photoshop. Als ik dit bv. wist voor ik het geboortekaartje van Vic ontwierp was ik waarschijnlijk vertrokken van zo’n kleurenset. (ipv de kleuren te stelen van het weerbericht op één)

liv en vic

1.Het donkerder maken van een foto

Volgende foto is getrokken overdag.
Om het donker te laten lijken heb ik een donkerblauwe laag met modus multiply en lage dekking toegevoegd. Via een masker heb ik deze niet laten inwerken op het vuur, zodat de gloed blijft.
Een maan heb ik uit een andere foto gemaakt en toegevoegd.
De kleuren van de kaders zijn weer gemaakt door assortie kleuren te zoeken in kuler.adobe.com

vuurmand