Afstand 18km – Hoogtemeters 487 – Bestemming Sotogrande (Spanje) – Overnachting via via in het gastenverblijf van Ron en Monique en familie

Vrijdag de 13e … wel daar hebben we helemaal niets van gemerkt.

We hadden wel 2 keer kettingbreuk maar voor de rest was deze dag perfect. 
Wij konden immers via via  genieten van de gastvrijheid van Ron en Monique en hun gezin en het is altijd heel leuk om nieuwe mensen te leren kennen en om nog eens in een echt bed te slapen. 

Ron en Monique wonen helemaal boven op een steile berg, op het einde moest ik noodgedwongen afstappen en mijn fiets verder duwen… maar de beloning was navenant. Wat een mooi zicht over de rest van het dorp (met zijn 7 golfterreinen waarvan 3 in de top 10 van Europa), over de zee en over de rots van Gibraltar in de verte. 

Het toppunt van de dag was voor de kinders hoogstwaarschijnlijk het zwembad, eindelijk een zwembad dat nog open is, jubelde Liv. Ik moet toegeven dat ik begrijp waarom de campings hun zwembaden sluiten, bitter koud was het, ik ben er enkel onder sociale dwang ingesprongen, en het voelde eerder als het dompelbad van een sauna. Maar een vrouw mag zich niet laten kennen.

Liv die geen koude kent, haalde haar hartje op en zwom zelfs 10 lengtes.
‘S avonds werden we nog uitgenodigd om iets te gaan eten met Ron, Monique en Wendoline, hun toffe dochter … restaurants zijn altijd beter als je de locals volgt.

Het werd een toffe avond met natuurlijk de obligatoire selfie nadien… foto’s moeten niet altijd van goede kwaliteit zijn om mooie herinneringen terug op te roepen.