vilten

vilten2

Voila, hier is het resultaat. Aangezien ik nog wat groene wol over heb ben ik van plan nog een bloem te haken en te vervilten en deze op de tas te naaien.
Dit was echt een héél leuk en ook een zeer gemakkelijk project. Voor herhaling vatbaar zou ik zeggen, moest het niet zijn dat iets nieuws proberen altijd leuker is en ik nog een hele lijst vol ideetjes heb.

Het resultaat vind ik wel geslaagd. Ik had liever wat meer flashy kleurtjes gehad, maar zoveel keuze was er niet in de Veritas (en neutraal mag ook al eens natuurlijk)

Als doende leert men … dus ziehier mijn tips.

  • het mooiste effect krijg je als je de geribbelde kant als buitenkant gebruikt. Dat bolt de tas mooi en krult hij wat naar binnen. Maar als je één of meerdere kleuren gebruikt is het wel mooier met de tricotkant naar buiten (kijk maar naar de scheidingslijn tussen de twee kleuren bij mij op de bovenste foto, dan snap je waarom)
  • Mijn bodem was eigenlijk te groot voor de tas, maar ik heb deze gewoon vanaf de middenkant beginnen naaien tot aan de zijkant en de overschot heb ik langs de zijkant gewoon in de tas genaaid.
  • geen paniek als het er niet super verzorgd uitziet, na het vervilten komt het allemaal in orde.
  • om te vervilten, gebruik goede wol (100% wol niet super wash)