Afstand 59km – Hoogtemeters 286 – Bestemming Tortoreto (Italië) – Overnachting wildkamperen met medeweten van de buurman op een wei met zicht op heuvels, zee en besneeuwde bergen

    

Vaarwel Adriatische zee  … vanaf nu trekken we het binnenland van Italië in, het is mooi geweest maar na een tijdje kust zijn we altijd blij als we het binnenland weer infietsen. Het was een easy rit … tot we ook effectief de kust verlieten. Even waren we het venijn ban de Apennijn vergeten, maar het kwam snel terug.

Langs de andere kant is het hier zo prachtig … dat ik me afvraag wat we toch zoeken aan de zee … de bergen zijn toch veel schoner. 
Vandaag kwamen we trouwens nog eens Belgen tegen, Lydia en Jaques. Zij vertelden dat ze gisteren tot bij het hotel gereden waren dat enkele maanden geleden is weggevaagd door de sneeuwlawine … het moet vrij confronterend geweest zijn. De wagens lagen nog op hun dak en koffiehulzen, kussens, … lagen overal verspreid. De kracht van de natuur … dat is iets waar we al veel over gepraat hebben tijdens deze reis. We zitten nu trouwens ook nabij aardbevingsgebied … onbewust zijn we dan wel blij dat we in een tent slapen.

Onze overnachtingsplek vandaag is weer ideaal. Met zicht op de zee, groene heuvels en de besneeuwde bergtoppen van de Gran Sasso. En met toestemming van de buurman  … ook altijd een geruststelling.
Vanaf morgen wordt het klimmen, we gaan tot 1500m hoogte, dat is het hoogste punt van deze reis. Ik heb al wat schrik voor de moeilijkheidsgraad en de kou. 

Ik veronderstel ook dat internet geen evidentie zal zijn (en waarschijnlijk nergens in het binnenland) dus geen zorgen als we enkele dagen van de radar verdwijnen.