Rustdag in Belfast

Op een rustdag slapen we uit, werken we wat voor school, laten we onze spullen drogen, doet Bjeurn het onderhoud aan de fietsen (en dat is zeker nodig … de fietsen zien af … we zitten trouwens al aan platte band n°3, waarvan al 2 bij de bob-aanhangwagen), lakken we onze nageltjes, draaien we een wasmachien, doen we langere termijnplanning van de route …

Met als gevolg dat het al drie uur was toen we vertrokken voor een citytrip naar Belfast … te weinig tijd … daarmee boekten we een nacht extra op deze niet zo gezellige camping met super faciliteiten (goede douches, broodrooster en waterkoker, wasmachien, gratis wifi en heel veel punten waar we elektriciteit kunnen aftappen). En tegelijk profiteren we ervan het wat op het gemak te kunnen doen.

We wandelden vandaag al door Belfast en konden al een eerste impressie opdoen.

We voelen ons alvast heel welkom in deze stad … overal wuifden mensen vriendelijk naar ons en de automobilisten gaven ons dikwijls voorrang … in de UK rijden ze over het algemeen wel vrij galant maar zo’n hoffelijkheid zagen we nog niet eerder.

Wat nog opvalt is de herinnering aan de Titanic, die hier in Belfast gebouwd werd. Deze wordt zeer levendig gehouden, met een ultramodern museum en ook de 2 blikvangers van scheepskranen Samson en Goliath.

Dan is er nog de Albert Memorial Clock in Big Ben stijl die net als de toren van Pisa scheef staat, maar nog belangrijker voor de kinders …. de fontijnen aan het plein van deze klok …een feest op een zonnige dag als deze.

En, het eerste dat we gisteren zagen toen we Belfast binnenreden, de vis met geglazuurde tegeltjes.

En verder veel graffiti, muurschilderingen en snickelways… hopelijk morgen meer van dat