Deze laatste dag was er teveel aan, en ik was niet de enige die er zo over dacht. Gisteren hebben we tot een kot in de nacht onze spullen weggeborgen, zodat de volgende bewoners ook kastruimte hebben, met als gevolg dat we vandaag een hele dag in een leeg huis zaten.
De kinders waren van hun wijs (kan je het hen kwalijk nemen?) en verder creëerde dat nog enkele praktische problemen.

Nog een brief opsturen? Oei, de enveloppen en de zegels zijn al ergens weggeborgen.
Nog geld overschrijven? Aiai, ik duik tussen onze spullen om het homebanking-bakje te zoeken.
Kouder dan verwacht? Doeme toch, geen trui klaargelegd voor de kinders
Boekweitpannenkoeken als laatste avondmaal? De hoeveelheden zijn op ’t gevoel, want de weegschaal ligt “ik weet niet waar”.

2016-06-29 19.18.53

Vandaag ook op het programma .. het uitschrijven van onze wagens (waarvan er eentje verkocht is, en de ander zo toegetakeld met stickers dat ik er na onze terugkomst waarschijnlijk zelfs niet meer mee durf rijden) en beslissen welke kleurencombinatie van fietszakken en fietsen het schoonst minst lelijk is.

Gisterennacht deden we “de weging“, een traditie voor we op fietsreis/vakantie trekken .. dan wegen we al onze bagage. Ik had gehoopt om niet boven de 75 kg aan bagage af te klokken (om te vergelijken, onze laatste fietsreis hadden we 59 kg aan bagage mee en het jaar voordien was het 65,5kg)
Na mijn vraag op de facebookpagina merkte ik dat jullie nogal veel vertrouwen in mij en mijn doelen hebben, maar ik ben helemaal gefaald in mijn opzet … wij nemen in totaal 89 kg aan bagage mee. Dat is goed voor 743 stuks  (eigenlijk meer, maar Bjeurn vertikte het om de kabelspanners te tellen, en ik geef toe dat ik ook de oorstokjes niet geteld heb) en ik ben er nog altijd niet goed van. Ik heb echter besloten om het los te laten, en dat zal wel lukken totdat het bergop begint te gaan en de kilo’s dubbel tellen.

Pino rood

Maar het goede nieuws is, dat ik eigenlijk nog niet zo slecht af ben. Ik start samen met Liv met de rode pino, wat inhoudt dat Liv en ik samen 58 kg aan fiets en bagage moeten verder trappen.

pino zwart

Bjeurn en Vic nemen 90 kg aan fiets en bagage voor hun rekening, maar ze zullen de Belgische trots met eer verdedigen.

poseren

Voorts werden er vandaag ook foto’s voor in de krant getrokken … ik weet alvast welke foto het niet zal worden (zie hierboven)