Elke zomervakantie ben ik zo naïef om mijn loopkleren mee op vakantie te nemen. Net als de voorbije jaren zal ik ze ook dit jaar niet gebruiken. Veel te heet is dit jaar mijn excuus.

We startten de dag wel met een ochtendwandeling. “We”, dat zijn Bjeurn en ik, want we gingen niet zagen tegen de kinderen. En dat heeft als gevolg dat de kinderen ook niet mee gaan. Al een geluk deze keer, want deze 12km gemarkeerde wandeling met 400 hoogtemeters bood bijzonder weinig variatie, een viewpoint bovenaan op de berg had een pluspunt geweest. Maar waar we ook probeerden een glimp van de omgeving op te vangen, de bomen stonden overal in de weg.

Desondanks was deze wandeling het enige nuttige dat we vandaag deden. Hangmat, zwembad, pintje, ijsje .. zo zag onze dag er voor de rest uit. Ik durf er amper een verslag van de dag aan te wijden.

Maar … ik heb wel bijzonder weinig gezaagd.

Ik dacht dat “zonnen” iets van de jaren 90 was. En dat “bruin” zien, nu uit de mode was. Aan het zwembad besefte ik dat dat misschien in mijn bubbel zo is, maar dat het op deze kamping absoluut “not done” is om de parasols open te zetten. Zelfs bij 30 °C lag iedereen gewoon in volle zon. Dat is echt wel karakter hebben.

Echt voldaan ben ik niet na deze dag … maar ik wijd het ook aan het weer. Bij zo’n temperaturen verander ik in een persoon die ik zelf eigenlijk niet zo leuk vind. (maar vandaag ook in een mama die amper heeft gezaagd, dus misschien vonden de kinders me wel tof)

Ik kreeg op instagram de opmerking dat we er op slag gelukkiger uit zien nu we op de kamping zijn. En misschien klonk mijn verslag van de huttentocht niet echt positief, maar ik vond het echt de max. Na eens polsen bij de kinderen blijkt dat ze alvast geen trauma hebben. Al wil Liv volgende keer graag beter weer, meer spectaculaire views, en iets minder vermoeiend.

Liv vertelde dat van deze vakantie dat ze het meest uitkijkt naar onze tweedaagse kanotocht. En Vic kijkt het meest uit naar de ontmoeting met onze pup.

Ikzelf ben gewoon blij dat we er voor iedereen wat wils is.