Dat Liv gisteren helemaal alleen een duplo toren heeft gebouwd en dan aan mij kwam geven, dat was het hoogtepunt van mijn dag.

Maar op een welverdiende tweede plaats kwam toch wel onze overheerlijke, luchtige, crèmige chocoladebomtaart.
Wat is er leuker dan thuis zijn? Met tweeën thuis zijn … de onderbuurvrouw en ik zijn aan het bakken geslagen en onze mannen mochten meegenieten van het resultaat en ’t was de moeite, al zeg ik het zelf.
Een luchtige chocoladebiscuit met binnenin een laag chocolademousse en bovenop een heerlijke laag glazuur.

taart2

Recept

Best een dag op voorhand te maken voor een goed doordrongen smaak

Ingredienten deeg

  • 200g suiker
  • 150g bloem
  • 150g boter
  • 6 eieren
  • 3 eetl. cacaopoeder (afgestreken)
  • 1 eetl. bakpoeder  (natriumbicarbonaat)

Ingredienten deklagen

  • 150g pure chocolade
  • 1 à 1,5 dl Room
  • 3 eiwitten
  • 3 eetl. suiker

Deeg

Laat de boter zacht worden (zodat ze net niet smelt), doe ze in een gfote komt en klop met de garde van uw mixer tot de boter lichter van kleur wordt. Doe er, al kloppend, beetje per beetje de suiker bij en blijf 1à2 min. verder kloppen

Klop er één voor één de 6 eidooiers door. Sla het eiwit héél stijf!!! Spatel het eiwit voorzichtig door het beslag

Meng het cacaopoeder, bakpoeder en de bloem en zeef dit mengsel over het beslag. Spatel door het beslag (door het deeg voortdurend om te scheppen)

Beboter een ronde taartvorm (diam. 26cm en hoogte 6cm) en strooi er een beetje bloem in.

Schep het beslag in de vorm. Laat gedurende 1u bakken in de voorverwarmde oven op 175°C

Controleer of de taart voldoende gebakken is: steek er een priem in en als er geen deeg meer aankleeft is deze klaar. Leg de taart op een rooster en laat afkoelen.

Afwerking

Bereid de eerste deklaag (chocolademousse). Smelt 75g pure chocolade. KLop 3 eiwitten zeer stijf en klop er 3 eetl. suiker door. Voeg enkele lepels van dit mengsel bij de chocolade en schep er daarna de rest door.

Snij de taart middendoor en haal de twee plakken van elkaar. Breng op het onderste stuk een laag chocolademousse aan. Plaats beide helften weer op elkaar en bekleed ook de boven en zijkant van de taart met de mousse.

Voor de tweede laag smelt u de rest van de chocolade. Voeg er flink kloppend, de room aan toe tot u een glanzende brij bekomt die vloeibaar genoeg is om over de bovenkant van de taart te lepelen.

Dan het moeilijkste: zet de taart enkele uren (liefst een hele dag) op een koele plaats en probeer te weerstaan aan de aroma’s die vrijkomen.