Afstand 52km – Hoogtemeters 867 – Bestemming Pugnochiuso (Italië) – Overnachting wildkamperen op een stenen bouwsel bijna bovenaan een berg

De rit van vandaag speelt zich af in de kleine knobbeltje van de laars van Italië. En die plek sprak al een tijdje tot de verbeelding. We zagen hem immers al een tijd in de verte en het speciale is dat dat een vrij hoge berg is in een verder vlakke omgeving. De berg is dus van ver zichtbaar … soms duidelijk en andere keren mysterieus in een waas van mist. Het is trouwens ook een nationaal park “Gargano”.

   

   

En nu zitten we er eindelijk midden op en het valt niet tegen. Mooi… in de zomer waarschijnlijk heel toeristisch (maar niet te vergelijken met een Costa del Sol … eerder pittoresk toeristisch) maar nu zijn nog alle campings die we tegenkomen gesloten en is het zeer rustig (buiten de groepen motards die we onderweg regenkomen … dat het zondag is zal daar wel iets mee te maken hebben)

   

   

Op de koop toe had ik vandaag superbenen, dat gebeurt niet veel, en zeker niet bij bergritten … zo zien we maar weer dat rustdagen hun nut hebben, en ook dat de steilheid van een berg veel doet … deze hellingen waren goed doenbaar. 

Ik zou nog blijven verder fietsen zijn want de tijd vloog voorbij en ik werd maar niet moe. Gelukkig had Bjeurn nog de tijd in het oog.

    

Onze wildkampeerplek is vrij speciaal. We staan bijna boven op de berg, op een oud stenen bouwsel met een schoon zicht op de bergflank. Echt knap.

In het begin was ik er noet zo scheutig op want we waren vandaag al een smang tegengekomen en ik ben er vrik zeker van dat er ook slangen tussen de stenen zitten. Maar ik neem maar aan dat de slangen evenveel schrik van mij hebben als ik van hen.