Een citytrip op het programma, dat is kunnen uitslapen want je moet geen tent inpakken en opkramen. Uitslapen bleek echter niet zo evident. Zeker niet als je naar de toilet moet.

In Freiburg was het heel relax. Citytrippen doe ik nog altijd niet zo heel graag na een overdosis tijdens onze Tour d’Europe. We doen het nu meeatal heel relax zonder alles te willen zien.

Als eerste fietsten we naar de Vaubon wijk (een duurzame wijk in Freiburg). Veel groen, veel fietsen, heerlijke lunch in de tuin van villabankantine.

We zagen de woonhuizen, de studentenbuurt, en tiny houses en ook wat verloedering. Desondanks heel inspirerend.

Ook zagen we dit, de heliotrop van Rolf Disch … een huis met geïsoleerde kant en een kant met veel glas, dat rond zijn as draait ahv de zonnestand en de seizoenen. Dit huis produceert 3 keer meer energie dan het gebruikt.

En dit is ruimte gereserveerd voor een parking voor de Vauban inwoners (je auto parkeren mag namelijk niet in de woonwijk zelf), maar vermits hier nog geen behoefte aan is, blijft het een groene tuin waar de kindergarten vandaag speelde, waar groenten worden gekweekt en waar je met je voeten in de rivier kan lopen (of dammen bouwen zoals Vic)

Dan kochten we onze treintickets om morgen terug naar Höfen te gaan. In theorie zal dit geen probleem zijn met 2 tandems. Hopelijk zal het in de praktijk even vlot gaan (2 overstappen)

De binnenstad van Freiburg blijft sowieso leuk maar wij zijn geen shoppers. We liepen nog wat kilometers door de Bächle, in deze goten stroomt water uit de Dreisam doorheen de oude stad. Ooit ontstaan om de stad te voorzien van vers (drink)water en bluswater. Nu het charmante kenmerk van de stad.

Na wat rondslenteren gingen we ons terug wat verfrissen in de Dreisam zoals de echte locals, en aten we in een biergarten op weg naar de camping.

Genoeg gechilled. Klaar om terug naar huis te gaan !!!