Afstand: 30,1 km

Hoogtemeters: 288 m

Overnachting: Dreiländer-Camping te Neuenberg

Hoe graag we het ook zouden willen,  deze vakantie kunnen we corona niet echt negeren. Mondmaskers horen er gewoon bij tot in het sanitair van de camping. Het is vreemd hoe snel dat went. Alhoewel we ook regelmatig rechtsomkeer moeten maken omdat we het masker niet mee hebben.

Zwemmen is ook minder evident. Bij campings met zwembad is er meestal gewoon een limiet aan aantal personen in het zwembad. Maar hier in de regio zijn ook veel openluchtzwembaden, en bij deze moet je dikwijls een dag op voorhand online reserveren.

Gisteren dachten we slim te zijn. Er stond vandaag toch geen lange rit op het programma dus boekten we een zwemsessie in de voormiddag in het toffe parkzwembad van Lörrach.

En inderdaad … het zwembad was prachtig. Alleen een serieze afknapper dat de waterglijbaan en de waterversnellingen enkel in de namiddag open gingen. Dit was niet voor iedereen even gemakkelijk om zich over te zetten.

Als we fietsen zien we in de verte nog wel de beboste heuvels, maar het zwarte woud gevoel zijn we al een tijd helemaal kwijt. Al zagen we wel een hertje. We leerden vandaag dat hertjes ook in het graan kunnen zitten maar dat ze bij het wegvluchten de tractorsporen verkiezen en niet dwars door het graan springen.

Na een half dagje fietsen zouden we aankomen op de volgende camping. Maar die bestond echter niet meer en de andere camping in het dorp was een naturistencamping. We hebben echter al geleerd dat zo’n situaties meestal willen zeggen dat er iets anders beter op ons wacht.

En zo waren de kinderen zeer content bij het zien van de volgende camping. Een camping met pony’s, een winkeltje waar je ijsjes kon kopen en een zwembad waar je niet moest reserveren.

De wandeling was ook vandaag een verplicht nummer. Het deed deugd … een verkoelend briesje op een avond waarop het weer niet lijkt af te koelen.

Eindelijk hebben we ook onze was eens gedaan. Het voelt heerlijk om weer propere kleren te kunnen kiezen.

Opvallende details vandaag.

  • Aan het campingzwembad was het precies de bedoeling om de schaduw te ontwijken. Strandstoelen werden van onder de parasollekes weggetrokken om meer zon te krijgen. En het was 29°C vandaag.
  • Mensen (zowel jongeren als ouderen) fietsen hier graag met hun fietshelm aan hun stuur ipv op hun hoofd. We vermoeden dat er toch ieta van helmplicht is voor kinderen of elektrische fietsen (elektrische mountainbikes zijn hier trouwens wel heel populair)