Kilometers vreten naar de Höga Kusten, meer bepaald het Skuleskogen National Park. 6u in de auto, toen we deze reis planden hadden we de kilometers toch onderschat.

We vertrokken in de zo’n, maar onderweg begon het te regenen en de temperatuur daalde tot 12 °C. Je weet wel dat Zweden nat, en het Noorden koud kan zijn, maar toch hoop je altijd dat dat niet geldt als jij er bent. En terecht, want net voordat we op de parking van Skuleskogen National Park reden, klaarde het helemaal op.

Het was pas 16u30 toen we aankwamen. Dit wil alvast wel zeggen dat er plek genoeg op de parking was. Op piekuren sluiten ze de toegangsweg tot het park soms, omdat de parking vol is.

We zouden een avondhike van 14km doen en ons avondeten in het park opeten. Dat was dus het plan, maar de mooiste momenten gebeuren als je de plannen los laat.

Wandelen met Juno is altijd lachen. Springt ze ineens van de brug, omdat ze wil zwemmen in de rivier, en probeert ze langs de andere kant van de brug terug naar boven te klimmen.

Na 4 km passeerden we een hutje met zicht op zee, droogtoilet, vuurplek, massa’s hout en eetbanken. En aan dat hutje hing een papier, dat hier gratis overnacht mocht worden. Binnen in het huisje waren er 4 bedden, een tafel, kookvuur, een een schattig stoofke en zelfs een hoekkastje. Helemaal af.

En zo liep Bjeurn (onze held), 4km terug tot de auto, om ons slaapgerief op te halen. En stapte dan weer, met 2 rugzakken, 4 km terug naar het hutje.

Wij prepareerden het eten, en Liv ontfermde zich als een echte vuurmeester over het hout (dat ze kapte) en het vuur.

Het weer bleef prachtig. Een mooi golden hour met in de verte regen en een regenboog.

De avondwandeling leverde geen wild op. Buiten wat bossages en eekhoorns niet veel te zien. Hoewel er beren, lynxen, elanden, zeehonden, … aanwezig zouden moeten zijn. Vic die voor een keer mee ging was teleurgesteld, meestal zie we vanalles en nu hij eens mee gaat is het “magere hans”.

Ik had schrik voor de nacht in de hut, maar iedereen heeft heerlijk geslapen, zelfs ik sliep goed naar de omstandigheden. We hebben ons lesje met Juno geleerd. Als we in dezelfde kamer slapen laten we haar gewoon vrij kiezen waar ze ligt. En dat was bij mij tijdens de nacht, en bij Vic in de vroegte.

Overnachting: Naskebodarna hut in Skuleskogen National Park