Decathlon Forclaz Air Rood

Dikte: 5cm, Lengte: 180 cm, Breedte: 50cm, Gewicht: 550g , pakvolume 1,5l

Prijs: €40 (wij hebben ze €40 betaald, maar ondertussen zijn ze gezakt tot €25 en zijn ze ook eindereeks, de opvolger lijkt me de “luchtbed trek 700 air L geel” te zijn met ongeveer dezelfde specificaties maar wel volumieuzer en prijs van €40.

Ik stond eerst sceptisch ten opzichte van dit matje, mijn gezinsleden waren hier content van maar ik heb er nooit op willen slapen, ik zweerde bij mijn matje … tot op het moment dat de naad van mijn EXPEDmatje loste en Vic zo lief was om mij zijn decathlonmatje uit te lenen. 

Ik moet zeggen, ik heb tegen mijn verwachting in altijd zeer goed geslapen op dit matje. 

Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat we 2 keer een gat in zo een matje hebben gehad, maar wel op een reis waar we ze meer dan 300 keer gebruikt hebben en het was ook telkens in het matje van de kinderen en het is mogelijk dat ze iets gedaan hebben wat het matje beschadigd heeft.

Nadelen: er is slechts 1 ventiel en om de lucht uit het matje te laten moet je het terugslagklepje uit het matje trekken, dit is niet altijd even gemakkelijk, zeker niet voor mensen met dikke vingers, er is geen pompje bijgeleverd dus je moet met je mond opblazen. Regelmatig met je mond opblazen van het matje zorgt voor schimmelvorming binnenin het matje.

Conclusie: Prijs kwaliteit vind ik dit een zeer goed matje, voor mij is dit een aanrader.