Afstand 61km – Hoogtemeters 575 – Bestemming Rostrevor – Overnachting camping Kilbroney

Dublin is ons nieuwe tussendoel, en daar zullen we beslissen of we daar al de ferry naar Frankrijk nemen, of dat we nog in Ierland verder fietsen tot Rosslare of Cork. De weersvoorspellingen indachtig neigen we naar een overtocht in Dublin. De volgende dagen wordt weer immers veel regen voorspeld en wij snakken naar wat zon en warmte.

Deze dag bracht braambessen en mistig bewolkt, doch relatief warm weer.


Eten deden we op een zeer schone locatie (Tolleymore Forest) … met camping … de verleiding om er gewoon te blijven slapen was groot. De 3 charels op de foto waren onze nieuwe vrienden (en ook een beetje van Liv en Vic) en ze waren vooral geïnteresseerd in nederlandstalige vloekwoorden.

Ik kan er al heel de dag niet van over hoe groot Liv al is, ze draagt al mijn slippers mee en ze is ineens zo groot geworden.

Liv had vandaag trouwens haar “off day”, zich constant pijn doen, de bergen beu, haar botsbal kwijt, … Maar iedereen heeft eens recht op een mindere dag.

Het is trouwens weer jongensduo en meisjesduo vandaag … leuk … dat wisselen van quality-time per kind.

De route was weer dik ok … bergen, schapen, koeien, water, zee …  helaas ook wat mist, wat onze verzichten verstoorde en plaatselijk een aanval van midges.

Deze keer was de camping wel een schot in de roos … en bijna 3 keer zo goedkoop als deze van gisteren, het is ons al meermaals opgevallen dat ons waardeoordeel en de campingprijs totaal geen correlatie vertonen. 

Deze camping is gezapig (met veel tenten) in een mooi park en er is zelfs een leuke speeltuin. Eten deden we dan ook ’s avonds in een speeltuin, ik denk dat de kinderen hier toch niet veel tekort komen.