Wakker worden in de hut. Toen ik om 8u30 de deur wou open zetten om licht te hebben bij het inpakken van onze rugzakken, kreeg ik de melding deze terug dicht te doen omdat er nog mensen sliepen. Hierbij ben ik volledig afgeknapt op het concept hut. Van 21u tot 9u absolute stilte, dat is niet mijn idee van een ontspannen vakantie. Volgende keer verkies ik precies de tent.

We begonnen de dag weer in onze natte, stinkende schoenen. Selfies zijn niet meer aangeraden, na 3 dagen trekken in de regen is ons prinsessengehalte helemaal weg.

De dag begon goed met het spotten van marmotten. Ik had ze nog nooit eerder gezien. Mijn dag was dus al goed.

De route van vandaag had de mooiste van de 3 moeten zijn. Schone uitzichten terwijl we wandelden over de bergkam van de toppen van de Puy Marie, Puy de la Tourte, Suc de la Blatte, Le Peylat. Enfin … de beloning van 2 dagen klimmen.

Jammer genoeg hebben we op de start en de aankomst na, de hele tocht van 14km in een dichte mist gestapt.

Ik kan zeggen dat de fotoselectie van vandaag niet moeilijk was, wegens weinig aanbod (selfies konden immers ook al niet meer wegens te hoog trekkersgehalte)

Koeien en mist, dat was het thema van de dag. We hebben geleerd dat we de kudde koeien niet mogen doorkruisen. Koeien worden immers niet graag afgescheiden van hun groep en wij hebben de koeien liever niet in beweging. De koeien van vandaag maakten het ons extra moeilijke en ze spreidden zich graag links en rechts van het wandelpad. En door de mist konden we alle koeien niet altijd tijdig spotten. Mijnen tikker is soms toch een paar tellen sneller gegaan.

Terug in Le Falgoux aangekomen zagen we inderdaad alle bergtoppen nog steeds in een dichte mist.

De locals zeggen dat we nog eens moeten terugkomen want dit is de mooiste streek van Cantal. Ik geloof het best, want wat we gezien hebben was zeker de moeite. Ik ben echter niet het type dat terugkomt. De bucketlist is nog lang.

Na nog wat paardentherapie, keerden we terug naar onze gekende camping van de eerste nacht (ik ben blijkbaar wel het type dat terugkomt waar het goed is)

Niks zo goed als een warme douche en propere kleren als je zo smerig bent. Wat een heerlijkheid. We deden lekker huislijk en prepareerden ons daar voor de eerste keer deze vakantie ons eigen eten met bijhorend aperitief.

Morgen keert het weer (warm en zonnig) en is het aan de kinderen. 4 dagen luieren aan een camping met zwembad. Of ook Bjeurn en ik daar gaan chillen, dat valt nog te zien. We gaan alvast proberen niet teveel te zagen (uitdaging!) en de kinderen hun eigen ding wat laten doen.

Dat hebben ze absoluut wel verdiend.