Gisteren was ’t klokkenwerpen en natuurlijk waren wij als “echte” Mechelaars van de partij. Benieuwd naar die Mechelse traditie.

Om 16u werd de 1e van 20 klokken gelost. Deze ging dan ergens onderweg open en 20 kleine klokjes vielen eruit. De bedoeling is zoveel mogelijk klokjes te bemachtigen in de hoop een klokje met een nummer in te vinden. Later is er (denken we) een loterij en de winnaar krijgt de koperen klok.

Ik moet er denk ik geen tekening bij maken, dat het er omstuimig aan toe gaat. Iedereen loopt al naar de lucht kijkend in volle vaart naar de klokken. Daar moeten wel accidentjes van komen, we hebben dan ook menige buil, traantjes en bloed gezien.

We stonden eigenlijk niet zo goed opgesteld. Voor volgend jaar moeten we onthouden dat we ons bij het Belfort moeten zetten. Er waren immers meerdere klokken die niet opengingen en pas op ’t einde opengingen.

Dat was niet het enige dat misliep, sommige klokken gingen ook te vroeg open en er zijn toch tientallen klokjes op de daken beland.

Bjeurn is er ook voor gegaan en hij heeft 2 klokjes bemachtigd, jammer genoeg niet met een nummer in.

Onze foto’s hieronder

Het eerste filmpje is jammer genoeg na het comprimeren niet zo duidelijk meer, zodat je de klokjes niet zo goed ziet vallen. Het tweede filmpje is duidelijker, maar hier zijn wel de helft van de klokjes op de daken gevallen ;-)

Professionele foto’s vanuit de toren kan je hier vinden

Volgend jaar gaan we er weer voor, voor onze koperen klok!!!