Wij maken hier thuis ook een weekmenu … althans … ik maak een weekmenu, publiceer deze op google docs, doe de (online natuurlijk) boodschappen … die Bjeurn dan gaat afhalen.

Het logische gevolg zou dan zijn, dat die weekmenu dan ook wordt nageleefd, maar daar wringt het schoentje. De stap om internet af te schuimen op zoek naar die menu is er (voor sommigen in dit huis … rara) te veel aan, waardoor een weekmenu aan efficiëntie verliest.

Daarmee maakte ik het iets gemakkelijker … als de man niet naar de weekmenu gaat, moet de weekmenu naar hem komen.

De homepage van de computer is nu ‘ons eigen intranet’*.
Hierop staat de weekmenu, ieder zijn google-agenda, de vakantiepuzzel, foto’s, berichtjes, de verlanglijstjes van iedereen, de locatie van degene met een smartphone, het boodschappenlijstje om aan te vullen, een leuk lijstje met alle leuke plannen die we hebben als we ooit verhuisd geraken… (die natuurlijk ook gekoppeld zijn zodat ik via de telefoon, via ‘ werk of enig ander internet kunnen updaten en raadplegen)
De mogelijkheden zijn legio … leve de technologie … ik kijk er al naar uit om eens te roepen naar mijne man … “Maar kijkt dan toch op ’t intranet !!!!!”

*overschat met niet … dit is via sites.google.com zeer gemakkelijk aan te maken