Afstand 26km – Hoogtemeters 154 – Bestemming Vila Nova de Milfontes- Overnachting Campismo Campiferias

Pas ’s morgens toen het licht was … viel het ons op hoeveel katten hier op deze camping waren … in één oogopslag telde ik er al 14 … en dit waren vermoedelijk niet de gecastreerde, ontvlooide,  ontwormde en oortje geknipte poezen (van het eerste en laatste ben ik al zeker van niet)

Liv liet het allemaal niet aan haar hart komen en zij had al een favoriet onder de beestjes (deze foto vond ik op de kinderen hun fototoestel, eveneens één van de enige foto’s zonder vinger mee op de foto)

Het viel ons echter ook dat we een platte band hadden (die gelukkig met oppompen verholpen was en de verdere dag hield)

Na 1 km fietsen echter stond ook de volgende band plat. Vreemd … 2 platte banden op 1 dag (reken dat we met onze Schwalbe marathonbanden de voorbije maanden slechts 1 keer lek reden). Ik vraag me af of katten hun nagels zo scherp zijn dat ze een band kunnen lek prikken. Feit is dat we gisterennacht katten dicht bij onze tent hoorden en dat we geen glas, doornen of duimspijkers in de buitenband terugvonden.

De rit was minder charmant dan gisteren, een groot deel N-weg. Niet zo aangenaam in Portugal waar ze echt wel onaangepaster rijden dan in de andere landen die waar we al gefietst hebben. 

We hoorden al van fietsers dat ze Portugal hebben verlaten wegens het gevaarlijke verkeer … wel, wij hebben tijd en we vermijden de drukkere wegen, daar is het best wel te doen maar we merken de laatste dagen dat we er dan ook de onverharde wegen moeten bij nemen. 
Op de camping kwamen we sinds lange tijd terug kampeerders tegen. We zitten hier immers op de “Rota Vincentina” een wandelroute.

De camping heeft geen picknicktafels maar de stad wel … overdekte exemplaren aan de straatverlichting dan nog wel  .. op een regenachtige dag waren we daar zeer dankbaar om. 

De camping biedt echter wel een bar in een tent met sfeer en voetbal op tv. Als je met kinderen gaat kamperen kan je dat wel appreciëren … gestolen momentje !!!!