De kerstperiode heb ik altijd al geweldig gevonden en nu met ons Liv is het zeker genieten. Bjeurn is tussen kerst en nieuw een weekje thuis en ik ben nog een weekje thuis. 3 januari beginnen we allebei aan het nieuwe werkjaar en Liv aan haar avontuur in de creche.

We zijn maandag een kijkje gaan nemen in de creche en Bjeurn en ik hebben er allebei een goed gevoel bij. De verzorgsters zijn alvast heel lief en het babyzaaltje is een echt kinderparadijs. Er staan een zestal wippers is een kringetje zodat de babytjes naar elkaar kunnen kijken terwijl ze spelen met speeltjes die boven hun hangen. Er zijn stoeltjes die automatisch schommelen, een gigantische speelmat met speeltjes en nog iets super leuks dat ik gewoon niet kan omschrijven. Als kers op de taart zal Liv in de groep zitten met haar nichtje Aurélie.

Bjeurn en ik hebben ons vandaag alvast ne nuttige kerstkado gekocht, een fietskar. Zo kan Bjeurn Liv van de creche afhalen als ik het niet haal (ik moet jammer genoeg weer elke dag naar Beerse). Eerst zag ik het helemaal niet zitten om met de fietskar de koude te trotseren, maar mijn neef doet dat ook dagelijks en hij verzekerde mij dat het goed te doen was voor korte ritjes. Julie en Kai hebben het echt niet koud, ze zijn goed ingeduffeld en beschermd tegen regen en wind.

Zodus gaan wij het ook zo proberen.

Ik heb al gezegd dat Liv goed begint te grijpen, en ze doet het meer en meer. Ons meisje moet nu precies altijd iets in haar handen hebben. De speelgoedjes hebben veel succes. Liv’s park is ook een goede aanwinst. Ze heeft er al veel in gespeeld en als ze de slaap in haar bedje niet kan vatten, lukt het blijkbaar wel in een geimproviseerd bedje met het slangenkussen in ‘t park.