Een tijdje geleden heb ik meegedaan met de actie van HUMO waarbij je bij de humo een pakket aandelen van 15 euro uit het beleggingsfonds ‘Water & Climate’ van Delta Lloyd bijkreeg.

Delta Loyd biedt dat pakket aan als een ethische belegging, Humo maakte daar zelfs “volkskapitalisme” van en het promotie te maken voor “duurzame energie” & “schone waterhuishouding”.

Nu stuurt Tom me volgende link door.  Kort samengevat, zo ethisch is de belegging toch niet want nu blijkt dat het beleggingsfonds ‘Water & Climate’ ook aandelen bevat van Monsanto.
Een Amerikaanse multinational die zich gespecialiseerd heeft in genetisch gemanipuleerde zaden, het dumpen van giftig afval in GB, kinderarbeid in derde wereldlanden en het dwingen van kleine boeren om uitsluitend hun producten te gebruiken.
Monsanto is quasi op zijn eentje verantwoordelijk voor wereldwijde genetische pollutie van gewassen en is het grootste exponent van de hongerprobleem door de verspreiding van agro-industriële monocultuur.
En natuurlijk niet te vergeten dat het Monsanto was die Agent Orange creëerde, een chemisch wapen dat tienduizenden doden maakte in de Vietnamoorlog en nog steeds de grootste oorzaak van kanker in het land is.

Conclusie “het is niet omdat banken en financiële instellingen iets ethisch noemen dat het dat ook is! “

En hoe zit het nu met de waarde? Sinds ik ze in mijn bezit heb zijn ze al 10% gedaald.