Een beetje vakantie

2018-12-18T20:20:33+00:00november 3rd, 2018|Categories: Travel|Tags: |10 Comments

Wat doe je als je een beetje vakantie hebt in de herfst? Als ik mag kiezen, en dat mocht ik, dan kan je er geld op inzetten dat het een wandeling wordt.

De kinderen zijn niet altijd even enthousiast met dat plan, maar kinderen weten meestal ook niet wat goed voor hen is. Wie onze kinderen kent, die weet dat ze normaalgezien nogal veel ruzie maken, en dat is nog een understatement. Tijdens het wandelen echter komen ze altijd goed overeen. Misschien is dat wel de hoofdreden dat ik zo van wandelen hou.

 

Uit mijn lijstje met wandelingen die ik nog eens wil doen pikte ik er de Vossenwegel uit, een wandeling van 11km van natuurpunt in de Beneden-Dendervallei, tussen Aalst en Dendermonde. De reden dat deze wandeling ooit op mijn lijstje was geraakt was hoogstwaarschijnlijk door volgende woorden in de omschrijving … bevers, reigers en laarzen of stevige wandelschoenen aangeraden.

En ik moet zeggen, we zagen wel beverburchten en zilverreigers ‘maar’ we hadden wel het gevoel dat we deze wandeling even goed op sneakers hadden kunnen doen … en wij zijn altijd wat teleurgesteld als we onze wandelschoenen niet echt nodig hebben. Niets is leuker dan plassen, modder, water om over te steken, velden met hoog nat gras, ……

 

 

 

 

 

Maar hoewel de wandeling niet in onze top3 zal prijken was het sowieso een geweldige dag. We poseerden in een zonnebloemenveld, aten onze bokes aan de sluis, raapten de overschotten jonge patatjes van het veld (en maakten daar thuis wedjes van), we streelden alle paarden die we tegenkwamen en aflsuiten deden we in ’t Kelderken in Wieze. Een café waar de spontane cafébazin in al haar enthousiasme de koekjes heeft laten aanbranden en waar voor €3 lekkere dikke bloemkoolsoep wordt geserveerd (want de cafébazin eet zo graag dikke soep), daar voel ik me al snel thuis.

Nog iemand tips voor een leuke modderige wandeling (extra punten voor een bruine kroeg om af te sluiten), altijd welkom in de commentaren !!!

10 Comments

 1. Marijke 3 november, 2018 at 23:37 - Reply

  Wat zijn wedjes?

 2. Anne-Sophie 4 november, 2018 at 05:58 - Reply

  Heuvelland rond de kemmelberg in deze tijd van het jaar, modder gegarandeerd.
  Als je start in Loker, kan je eindigen in de Heksenstoel. Toffe brasserie met royale porties aan correcte prijzen, met veel aandacht voor streekproducten. De Fransen komen er de grens voor over en Kobe Desmarault komt er cote a l’os eten. Ook alle trappisten van over heel de wereld staan op de kaart. En ik ken de kok ?

  • Annelyse 4 november, 2018 at 07:44

   Haha geweldig … ik copy paste meteen naar mijn lijstje. Sounds like a winner

 3. T. 4 november, 2018 at 08:23 - Reply

  Ik vrees dat je nu op niet veel plaatsen modder zal vinden, ook niet op die waar je normaal gezien lekker kan baggeren – te droge zomer (en najaar).

  • Annelyse 4 november, 2018 at 08:56

   Daar zit natuurlijk wel iets in.

 4. […] Previous […]

 5. Kristof 5 november, 2018 at 08:28 - Reply

  Probeer ook eens provenciaal domein ‘Het Vinne’ in Zoutleeuw. Altijd modderig, mooie wandelpaden door de vinnen. En als je iets laat weten, kan je daarna bij ons soep komen eten.

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.