Wat doe je als je een beetje vakantie hebt in de herfst? Als ik mag kiezen, en dat mocht ik, dan kan je er geld op inzetten dat het een wandeling wordt.

De kinderen zijn niet altijd even enthousiast met dat plan, maar kinderen weten meestal ook niet wat goed voor hen is. Wie onze kinderen kent, die weet dat ze normaalgezien nogal veel ruzie maken, en dat is nog een understatement. Tijdens het wandelen echter komen ze altijd goed overeen. Misschien is dat wel de hoofdreden dat ik zo van wandelen hou.

 

Uit mijn lijstje met wandelingen die ik nog eens wil doen pikte ik er de Vossenwegel uit, een wandeling van 11km van natuurpunt in de Beneden-Dendervallei, tussen Aalst en Dendermonde. De reden dat deze wandeling ooit op mijn lijstje was geraakt was hoogstwaarschijnlijk door volgende woorden in de omschrijving … bevers, reigers en laarzen of stevige wandelschoenen aangeraden.

En ik moet zeggen, we zagen wel beverburchten en zilverreigers ‘maar’ we hadden wel het gevoel dat we deze wandeling even goed op sneakers hadden kunnen doen … en wij zijn altijd wat teleurgesteld als we onze wandelschoenen niet echt nodig hebben. Niets is leuker dan plassen, modder, water om over te steken, velden met hoog nat gras, ……

 

 

 

 

 

Maar hoewel de wandeling niet in onze top3 zal prijken was het sowieso een geweldige dag. We poseerden in een zonnebloemenveld, aten onze bokes aan de sluis, raapten de overschotten jonge patatjes van het veld (en maakten daar thuis wedjes van), we streelden alle paarden die we tegenkwamen en aflsuiten deden we in ’t Kelderken in Wieze. Een café waar de spontane cafébazin in al haar enthousiasme de koekjes heeft laten aanbranden en waar voor €3 lekkere dikke bloemkoolsoep wordt geserveerd (want de cafébazin eet zo graag dikke soep), daar voel ik me al snel thuis.

Nog iemand tips voor een leuke modderige wandeling (extra punten voor een bruine kroeg om af te sluiten), altijd welkom in de commentaren !!!