spanje 099

Via verde is een fietsroute van ongeveer 57km vanaf Olot naar Girona (en als je nog verder wil kan je zelfs tot naar de kust) . Deze loopt op een voormalig treintraject dat in onbruikbaar raakte. Het leuke is ook dat je slechts even moet klimmen (wel pittige klimmekes en zeker met een kindje achterop) en dat het dan 40 km dalen is.
Omdat ze vandaag niet zo’n goed weer voorspelden besloten we dat dit de moment was om deze trip te maken.
En inderdaad …  plezant, schoon, tof, …  todat een zondvloed ons trof op 2 km van Girona. Het goot zo hard dat zelfs de regenjassen van de kinders niets mochten baten, en de straten zo hard onder water stonden dat onze voeten in t nat trapten.  Op de moment zelf is dat wel tof. Natte warme druppels op je ganse lijf, je longen vullen met de gespoelde lucht en Girona in een mist  binnenrijden.
Maar als je dan ook nog de bus terug mist en anderhalf uur moet wachten op de volgende, je (en erger nog, je kinderen ook) helemaal nat bent tot op het onderbroek, in de rugzakken  een plas water staat en je daarna nog anderhalf uur in een bus met airco moet zitten… dan is dat niet zo leuk meer.
Toch moet ik zeggen dat de kinders echt super flink waren. Met huilende kinders was het drama-gehalte van ons avontuur véél hoger geweest.

En intussen bleef het maar regenen, en regenen, héél de nacht door.

FYI: Via verde doe je bij voorkeur met een mountainbike en zonder kinderen achterop, het parcours is soms eerder moeilijk ,doch zeker niet onmogelijk.