vijf

Niet Liv is de vernielzuchtige geest in ons huis. De vandaal die Liv haar speelmat vernielt en vervolgens opeet is onze zwarte vriend. Julius, de SM-kat.

Volgens mij schept dat harige beest er plezier in om mij te ergeren. Plasje in de propere was, kakje op mijn trouwkleed, openkrabben van de vuilzakken, janken aan de deur tot je er gek van wordt en hem wel binnen MOET laten om verder te kunnen slapen en … nu is er dit nog bijgekomen.

Tussen Julius en mij is het niet altijd grote liefde, maar Liv is wel zot van onze schuwe vriend. En Julius die normaalgezien mensen liever uit de weg gaat, duldt onstuimige Liv eigenaardig genoeg in zijn buurt.

Het feit dat Julius een SM-kat is heeft er misschien iets mee te maken. SM-kat zeg ik wel maar ’t is eigenlijk een M-kat. Masochistisch, inderdaad. Julius houdt van de harde aanpak. Eens goed trekken aan zijn haren en hij begint te ronken. Als we bij ’t verwijderen van een teak per ongeluk wat haar mee uittrekken, reageert hij niet… en als Liv eens goed aan zijn staart trekt blijft hij rustig zitten.

Een complementair duo, yin en yang, water en vuur, die twee.