Afstand 73 km – Hoogtemeters 306 – Bestemming Vasto (Italië) – Overnachting wildkamperen op een wei aan een prachtige kustlijn

Gelukkig waren we al aan het ontbijten toen de boer van het veld (waar we net niet op stonden … we hadden ons in de berm geplant) aan het werk ging. We kregen een vriendelijke goedemorgen en hij vond wat we deden wel heel tof. Wij waren vooral blij dat hij niet boos was dat we aan zijn veld stonden.

De rit was niet bijzonder mooi, veel drukke wegen, maar het fietste wel vlot. Goed, want we hadden een pact gesloten dat we de 130 km tot Pescara (waar we op een warm showers hoopten) in 2 dagen zouden afleggen. We staan immers wat achter op planning.

Onze Warm Showers aanvraag is ondertussen geweigerd (als gezin is het niet gemakkelijk om aanvaard te worden), maar een AirBNB is wel geboekt. En we fietsten vandaag 73km, dus morgen is het nog maar 57km. Jeuj …. de druk is er al wat af.

Toen we hier mooi tussen het riet fietsten, riep Bjeurn ineens “slang!!!”. 

Was er weer zo’n zwart serpent vlak op onze weg. Bjeurn kon ze nog ontwijken en ik blijkbaar ook (volgens Liv … ik was zo geschrokken dat ik dat al niet meer wist). Super eng was dat … zo een zwarte grote slang die ineens zo dicht bij is, en zich nog opricht. Liv en ik hebben de boel bijeen gegild en ik ben echt zo content dat we niet gevallen zijn in een poging het beest te ontwijken. Ik heb nu een klein slangentrauma (we zagen ook nog een dode slang op het fietspad) … wie kan mag me geruststellen !!!

Onze wildkampeerplek is magnifiek. Zicht op een prachtige en rustige kustlijn … er is zelfs een strandje aan. Ik denk dat je in Italie gewoon moet weten waar je moet zijn voor een tof strand. 

We zijn wel niet alleen … we kwamen hier net een man tegen die wilde asperges aan het plukken. Toen ik hem vroeg of er niet veel slangen waren, zei hij van “Ja, en ook wilde zwijnen, je zal ze vannacht wel horen aan je tent”. Gelukkig weet ik indertussen dat die dieren, ook al zijn ze enorm groot, meer schrik hebben van ons. 

Maar echt … die slangen … ik ben niet meer op mijn gemak.