IMG_20140226_182144
Weer iets gevonden dat gesmaakt werd terwijl ik het niet verwachtte. De vorige keer dat ik me aan chili ‘con’ carne waagde, vonden ze de rode bonen maar niets. ’t zijn waarschijnlijk de tortilla’s die het hem doen.

Chili Sin Carne

  • 8 tortilla’s 
  • 400 g quorngehakt
  • 800 g tomaten (uit blik of vers)
  • 1 blikje kidneybonen (400 g)
  • 1 blikje maïs
  • 1 ui
  • olijfolie
  • tabasco
  • ½ kl kaneel
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 kl chilipoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • zout
  • peper
  1. Snipper de ui en fruit hem in olie. Pers er de knoflook bij. Kruid met chilipoeder, kaneel en komijn. Laat al roerend even meebakken, tot de aroma’s vrijkomen.
  2. Doe er de quorn en de tomaten bij. Kruid met peper en zout. Laat 30 minuten heel zachtjes sudderen.
  3. Doe er de bonen bij en breng op smaak met tabasco. Laat alles goed doorwarmen.
  4. Verdeel de chili over de bonen en bestrooi met gesnipperde koriander.
  5. Beleg een tortilla met de saus en doe er ook wat mais bij.
  6. plooi de tortilla dicht (eerst de bodem naar boven zodat er onderaan niets kan uitvallen en dan dichtrollen)