IJDEL

’t kind kiest ’t liefst haar eigen kleren en gaat dan graag voor de spiegel staan “moooooi” zegt ze dan.
Smaak heeft ze nog niet echt, ’t kind heeft geweldig mooie pyama’s maar de tweedehandsgekregen teletubbiepyama is de favoriet. Haar T-shirt van Minnie Mouse is ook een favoriet.
Speldjes, rekkertjes en diademen … ze wil zoveel mogelijk van al dat in haar haar. (het haar kammen is wel niet leuk)
Een rekkertje doet ze ook soms rond haar pols als armband en zegt dan ‘kij papa’ (en kijkt terwijl zeer bewonderend naar haar zelf gefabriceerde armband)
Als mama zich sminkt, krijgt ons mademoiselle ook ‘denkbeeldig’ bruinselpoeder op haar gezicht gekwast (tof dat dat is)

GROTE ZUS

Ze praat constant over Tikkie (alhoewel het tegenwoordig verbastert tot iets wat er ook nog niet echt op trekt), toch ergert ze zich in hem als hij haar aanraakt. Maar als ik Vic in haar armen leg is ze dan weer super trots.
Wanneer we ergens naartoe gaan en ik maak niet direct aanstalten om Vic mee te nemen, probeert ze zelf de maxi-cosi mee te sleuren (die ze natuurlijk voor geen centimeter vooruit krijgt)

PRATEN

Sinds een tweetal weken begint ons mademoiselle te praten. Tikkie halen, kij papa, bumba kijke … kortom samengevat. Zinnen van twee woorden en en een woordenschat die dagelijks uitbreidt.
Ook de namen van de nichtjes, neeftjes, tantes … begint ze te kennen en te zeggen.
En NEEEEEE … ze begrijpt wel de vraag niet, maar ze antwoord luidkeels NEEEEE. Als wij dat terugroepen JAAAAA, dan vindt ze dat weer zeer grappig.

ZINGEN

‘k zag 2 beren (vooral de hihihihahaha is zeer leuk, en ik vermoed dat ze dat liedje in de kribbe ook zingen want Liv doet er gebaren bij)
in een klein stationneke (vooral de akke akke toe toet en de daaag)
Een tocht door het donker van THor (vooral de tititititi … en de juichkreten)
Teletubbies
Een nederlandse Amerikaan (de bewegingen zijn geweldig)
Taptoe (Liv ‘zingt’ mee taptoe voor Vic -dit is bij ons een ritueel bij het slapengaan- we betrapten haar echter eens op ipv ‘alles stil’ … ‘kokodil’ te zingen)

TV

Pjop heeft Bumba van zijn troon gestoten, Micky Mouse is ook nen hit

GEDRAG

Verlegen, niet te doen, zelfs bij de mamie kan Liv enorm verlegen zijn. Toch zeggen ze op de kribbe soms dat Liv ‘stout’ is. Niet luisteren of andere kindjes slaan (toch is dat mijn inziens nog steeds beter dan geslagen worden … ben ik nu een schandalige moeder?)

POTJE

In de kribbe doet ze al héél dikwijls op ’t potje, bij ons iets minder. De pamper is zeker nog nodig. We zijn niet (meer) gehaast.

MOE

Sinds ik terug aan ’t werk ben en elke dag de Brusselse ring trotseer moet iedereen er veel vroeger uit. Wat vroeger 8u was is nu 6u20 geworden. Als gevolg komt Liv moe en met bijhorend ochtendhumeur uit bed. Héél jammer, maar voorlopig weinig aan te doen

SLAPEN

Het slapen gaat tegenwoordig echt veel beter. Het gebeurt nog soms dat één van ons bij haar in bed kruipt, maar héél véél minder als vroeger. Het groeit er blijkbaar toch uit. En wij hebben ook het voordeel dat Liv gene vroege vogel is, in ’t weekend durft ze best wel tot 7u30 a 8u slapen.

KNUFFELMIE

’t is een lieve, ons Liv. Een knuffelmadam die ons graag overlaadt met dikke zoenen. En die het ook héél leuk vindt als mama en papa elkaar ne kus geven.
Een gemakkelijke feitelijk en een brave. (alhoewel ze natuurlijk ook soms brutaal kan zijn, zeker nu ze wat beter begint te praten).

LACHEN

Het is zo gemakkelijk om Liv te doen lachen en ’t kind is ook zeer aanstekelijk.  Als ze lacht, vol enthousiasme, maakt mijn hart een sprongetje!!!

SPELEN

Duplo is zeer leuk, vooral het uitkappen van den duplo. Kleuren is tof en zingen en dansen met mama en papa is geweldig. Alleen spelen is nog steeds stom, maar héél soms is ze zo druk bezig dat ze vergeet dat ze alleen is.

VIC

Liv is zot van Tikkie, als hij huilt komt ze hem troosten, legt ze een dekentje, geeft ze zijn tut of speelgoed. Als hij er niet bij is vraagt ze constant achter hem. Als ze bij hem in ’t park mag is ze super trots. Maar als hij bij haar is, irriteert hij haar ook dikwijls (allé, toch als hij aan ‘haar’ speelgoed komt of aan ‘haar’ lijf komt)

VAN MIJ

Liv begint ‘eigendommen’ te snappen. Tot het irritante toe. Liv heeft bavetten die ze ‘van haar’ beschouwd, en bavetten die van Vic zijn… en die mogen NIET verwisseld worden.
Mama mag haar gsm nergens achterlaten, want dan komt Liv ermee achter haar lopen tot ze hem in haar zak steekt. Liv weet héél goed wat bij wie hoort!!!

ZIEK

Liv is niet veel ziek, daarmee hebben we het erg getroffen. De start was wat moeilijk, de windpokken waren vreselijk maar daarmee is het ook gezegd.

Soit, ik kan blijven doorgaan. Maar de conclusie is duidelijk … ik vind haar geweldig.