Ik ben eens beginnen tellen hoeveel gerief we hebben om onze kindjes te vervoeren. En ik ben tot de conclusie gekomen is dat het gewoonweg decadent is.
’t zijn dure vogels, die klein mannen. En al hun spullen nemen veel plek in.

Maxicosi en babystoel (+ extra babystoel bij de moeke)
Ja, daar kan je dezer tijden niet meer onderuit. Waar is den tijd dat je de baby gewoon op de schoot nam of in de draagmand op de achterbank legde. Niet zo veilig, maar wel héél gemakkelijk ;-)

Fietsstoeltje
Voor Liv hebben we een fietsstoeltje. Bjeurn en ik hebben allebei een adaptorstuk op onze fiets waarop we ’t stoeltje dan kunnen plaatsen. Gemakkelijk dus dat we maar één stoeltje nodig hebben en dat het snel af te halen is.

Fietskar
Dit is echt een super handig ding.
Het kan achter de fiets gehangen worden (Bjeurn en ik hebben weer beide een adaptorstuk om de kar aan te bevestigen), het kan als buggy gebruikt worden (zwenkwiel te plaatsen) en als loopbuggy (groot wiel plaatsen).
Je kan dus met de fiets een trip maken en eenmaal ter plaatse het zwenkwiel of het grote wiel installeren en als buggy gebruiken.
Vooruitziend als we zijn hebben we een kar voor twee kindjes gekozen. We kunnen hem dus ook gebruiken als dubbele buggy.
Deze fietskar hebben we ook al héél veel gebruikt. Om Liv naar de kribbe te brengen, als loopbuggy, als dubbele buggy,… Het enige nadeel is dat hij nogal breed is, je kan een gewone deur niet door en moet al een brede gang hebben om hem te kunnen plaatsen.

Babyschaal
Om te bevestigen in de fietskar zodat ook babytjes die nog niet kunnen zitten hierin veilig vervoerd kunnen worden.

Kinderwagen
Wij hebben een bugaboo Cameleon als kinderwagen en we (ik althans) zijn hier héél content van. Hij rijdt goed en op ruiger terrein kunnen de grote wielen vooraan geplaatst worden.
De draagmand en het buggyzitje kunnen in beide richtingen geplaatst worden en ook afzonderlijk gebruikt worden. Mits aankoop van adaptorstukken kan ook een maxicosi op het frame geplaatst worden, maar wij hebben deze adaptorstukken niet. (en hebben deze feitelijk ook nog niet echt gemist)
Binnenkort zullen we waarschijnlijk een skatebord kopen om eraan te hangen, zodat Livke hierop kan staan als Vic in de buggy zit, maar nu is Liv hier nog wat te klein voor.

Plooibuggy
Deze hebben we tweedehands gekocht en hiermee zijn we eigenlijk dik in ’t zak gezet. Toch is een goeie buggy zeker nodig want daar maken ze toch nog tot zeker hun 3jaar (en waarschijnlijk nog later) gebruik van.

Draagdoek Tricot Slen
Deze raad ik elke mama/papa aan. Voor mij is het zeker geen vervanging voor een buggy, maar voor een kort tripje is ’t héél gemakkelijk. Als troost voor de droevige baby is het ook super.
Zeker bij Vic wordt de draagdoek héél veel gebruikt, Liv is immers te jong om al ver te stappen (en als ze al stapt is het niet altijd in de richting die wij willen)

De nadelen zijn wel dat het knopen van de draagdoek enige handigheid vereist, in ’t begin is dat zeker een drempel die je moet overwinnen en dat kan enkel door veel te oefenen.

Draagzak Beco
Vic hebben we hier al in gedragen, maar voor een kleine baby verkies ik toch de tricot slen. Van zodra er echter wat stevigheid zit in dat kleine lijf, lijkt de beco me wel super gemakkelijk. Liv (ondertussen ook al 14kg) wordt er ook graag in vervoerd (al was ze in ’t begin niet zo enthousiast).

Zoals je ziet, we hebben behoorlijk wat transportmiddelen. Geen wonder dat we ons elke keer afvragen … hoe gaan we gaan???